Follow

Slik ble min røykeslutt. Del 1

  • 15.06.2015, 22:36

Dette er min historie om hvordan det hele startet, og hvordan jeg har klart å holde meg røykfri i 1år og 4mnd.

Jeg prøvde min første røyk i 6.klasse på barneskolen.. Jeg stjal røyk og lurte meg ut for å puffe de dårlig lga winnertippene.. Skjønte heller ikke hvorfor alle sa de hostet så mye de første gangene, for jeg hostet ikke en døyt.
Da jeg hadde fått "undervisning" i hvordan det skulle gjøres, ble det alvor. Jeg prøvde flere ganger, og uansett hvor ille det smakte, skulle jeg begynne...
For det å være "sosial" på røykehjørnet var noe jeg higet etter.

Det var jo så kult å røyke, og kanskje ville noen av de kule endelig godta meg! 

Jeg ble ferska nok en gang ved å sitte bak City´n å røyke og fikk en fin forelesning i at "først tar kvinnen røyken, for så tok røyken kvinnen", av min kjære far. 
(Hos en tenåring har denne dessverre gått igjen som et gnagsår i alle disse år. Helt til for et par år siden da jeg ga endelig beskjed om at jeg faktisk hadde lyst til å slutte igjen). Bare at det ikke var så lett som å bare slutte på dagen.

Jeg klarte dessverre ikke å slutte da jeg gikk gravid, men holdt meg helt unna fra fødselen og i over 6mnd etterpå. Da var det nok!
Jeg MÅTTE bare ha sjokolade hver dag, og spiste store mengder mat. Dette pluss svangerskapet ga meg 27kg ekstra å "rutte med", og jeg var møkk lei av å føle meg som en person jeg absolutt ikke var både fysisk og mentalt. Og så var røyken på ett trekk, en realitet igjen..

Jeg jobbet ikke så hardt med å gå ned i vekt, men med oppturer, nedturer, kjederøyking og Pepsi max klarte jeg endelig å gå ned alle kiloene, pluss at jeg hadde fått sansen for lett styrketrening. 3! hele år tok det meg, og røyken var fortsatt en "støttespiller" jeg ønsket å ha... 

Såh.. Folk rundt meg likte ikke at jeg røykte så mye, og spurte om jeg ikke kunne kutte ned på den.. (Problemet mitt er.. Når noen ber meg kutte ut noe, eller ikke gjøre noe, så gjør jeg automatisk motsatt). Og røykte enda mere... Samtidig var det vanskelig å være sosial når de fleste på fest røykte, og røyken har vært min "støttespiller" gjennom en god del i alle disse årene. Jeg hadde bestemt meg for å slutte én dag, men det ville skje kun den dagen jeg var klar for det.

Månedene gikk.. Tanken på å slutte, ble sterkere og sterkere og jeg gikk til innkjøp av en boks Mocca for å prøve å utnytte tiden på jobb bedre. 
Det gikk jo greit, og jeg begynte så smått å leke med tanken på å ikke kjøpe røyk da jeg var på butikken..
Jeg hadde tross alt vært stabil i vekta i 6mnd, så dette skulle gå så fint så!!

Jeg forsøkte og forsøkte hver gang jeg var på butikken, men panikken kom like sterkt hver gang, og ble sterkere når jeg kom til kassa. Helt til den dagen jeg jeg plutselig ikke kjente noen panikk lengre! Jeg gikk forbi automaten på vei inn i butikken, spurte meg selv gang på gang.. Skal jeg virkelig klare å stumpe røyken i dag?? Samme regla om igjen da jeg kom til kassa, og kjente at nå! var tiden virkelig inne.

Og jaggu gikk det!!

Jeg røykte 7 røyk den ettermiddagen og siden har jeg ikke smakt annet enn et par trekk noen uker etterpå :)

Hvordan tilværelsen som røykfri har vært, kan dere lese om i del 2 som kommer senere..
Takk for at du leste!


 

Henriette Honsrud

15.06.2015 kl. 23:06
Det er veldig bra gjort av deg, virkelig !! Ønsker deg en flott kveld videre :)

Karina

16.06.2015 kl. 20:22
Henriette Honsrud: Tusen tusen takk :) En god kveld til deg!
Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits