Follow

Må vi virkelig!?

  • 10.03.2016, 23:18

Seriøst! I hele to dager har vi blitt informert og oppdatert om prisdumping på godis. Uansett hvor på nett man er innom er det diskusjoner og meninger, og etter to dager er jeg nå drit lei! Det hele endte i tre never smågodt og en halv pakke pringles som faktisk har fått stå i fred i skapet siden helga.

Men hallo! Må vi virkelig blåse det opp så mye? Prisen på frukt vs prisen på godis har vi klaget på i alle år. Og alle vet at for mye inntak av godteri og usunn mat kan gjøre en feit. Nå er det snart påske og innkjøpene er i full gang, og folk hiver seg over godisen som gribber. Men so what? Om en person velger å kjøpe 500g eller 5kg, så har vi vel ikke noe med å legge nesen vår i det? Det kan være forskjellige grunner til at noen velger å kjøpe ufattelig mye godis, og det er kun den personens business og ingen andres.

Dessuten er det ganske vanlig å kose seg ekstra med påske egg fyllt med snop og andre godter i høytider.. Det viktigste er vel at vi ikke erstatter et normalt kosthold med godisen, og samtidig holder oss i aktivitet gjennom hele dagen?

Uansett.. Vi er voksne og må lære oss å ta ansvar for egne valg, fordi om det ikke er gøy å gå forbi smågodtet med superpris. Vi må lære barna våre riktige verdier og ta nøytrale valg slik at de ikke bytter ut det vanlige kostholdet og ender opp med godisposen i fanget hver dag.

Og hvem sitt ansvar er det? Det er hverken Rema eller Bunnpris sitt..

Det er vårt!

Desiree

11.03.2016 kl. 08:46
Knallbra :)

Karina

11.03.2016 kl. 08:48
Desiree: <3

slankerinna

12.03.2016 kl. 01:37
Så enig med deg. Det eneste som er litt synd er disse småtrollene som er blitt gamle nok til å leke ute alene. Fort gjort at de finner noen kroner, eller bruker ukepengene på et hav av godterier. Det hadde dattera mi gjort her om dagen. Ikke så farlig med en gang, men er de sleipe å gjemmer det bort så kan de få en temmelig skrudd fordøyelse og vondt i mage og hode av et høyt sukkerinntak.

Ellers, voksne mennesker kan da for flate tenke litt selv.

Karina

13.03.2016 kl. 00:00
slankerinna: Så sant, og det er noe de fleste unge går igjennom for en periode. Men jeg har troa på at verdier som overføres, vil være der når den perioden går over :) Voksne skal klare å tenke selv ja! Og hvis ikke, så må man ta tak i det som ligger under og ødelegger for en.
Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits