Follow

EN SYKT BRA HØST

 • 23.08.2016, 18:11

Nå er det snart 4 måneder siden jeg begynte på strikt lavkarbo og jeg klarte å gå ned hele 11kg nå i sommer.
Planen etterpå var å fortsette med litt flere karbohydrater pr.dag kombinert med styrketrening og gåturer de neste 10kiloene.
Men det ble for mye å tenke på all den matlaginga, jobb, skolestart for A., og det å prøve være mentalt til stede hver dag,
så i forrige uke bestemte jeg meg for å hoppe på karbovogna igjen og så får vi se hvordan det går herfra.

Cravingsen har jeg fått tilbake, men med "that time of month" har jeg til og med klart å stå i mot
kake på jobb i to dager nå uten problemer, så jeg er godt på vei denne gangen. 
Og nå som A. har begynt på skole, så vil det bli en del flere skritt på meg om dagen.
For jeg har bestemt meg for å gå, til og fra jobb,
hjem og skole de ukene vi har sammen!


Jeg er ufattelig glad for at jeg forsøkte lavkarbo denne gangen når alt annet ikke funket.
Og nå! er det bare å nyte at kroppen er mer mobil enn på lenge, humøret og selvtilliten er på god vei opp,
og med forarbeidet jeg har gjort hittil, skal jeg virkelig lage meg en sykt bra høst!
 

FERIEMODUS

 • 28.07.2016, 22:22

Ferien er godt i gang og jeg har hatt noen dager med høykarbo allerede. Det har innebært lasagn, vafler, spaghetti, rundstykker, sjokopålegg,
og alt det jeg ikke har spist så mye av de siste månedene. Godt er det, men det smaker ikke det samme og like godt som før.
Samtidig har jeg fortsatt ikke behov for mat mellom måltidene eller søtsaker på kveldene!
Men.. Hvordan reagerer kroppen på denne omstillingen da?


Foodbaby!!

Den finnes ikke uthvilt når jeg står opp, og kroppen er helt kake før klokka er 22 på kvelden. Til og med da vi ikke har gjort noe som tilsier at jeg skulle vært sliten engang. Så jeg gleder meg latterlig mye til å komme i gang med lavkarbo igjen i neste uke!
Men frem til da blir det en velfortjent uke i moderat feriemodus som skal nytes, for jeg har klart målet mitt for 2016 allerede med å ha gått ned over 10kg!!
 

OVERRASKET SA DU?!!

 • 17.07.2016, 22:10

Det er ikke alltid man klarer å se hvor store framskritt man selv har gjort annet enn at man har "gjort et framskritt"..
Jeg har den siste tiden kommet meg inn i noen klær som ikke har passet på en god stund, men har også følt at det ikke har vært den store forskjellen fordi om vekta har sagt en del, når klærne fortsatt har vært litt trange.Det var til jeg i dag tok på meg løpejakka som jeg ikke har brukt på et par måneder nå, og som jeg brukte til alle anledninger da det var den eneste jakka jeg eide som magen fikk plass i. I hvertfall det siste året.. Da jeg skulle kjøpe løpejakke prøvde jeg flere modeller for damer i alle merker og størrelser, men fikk de ikke igjen, så jeg endte opp med å måtte kjøpe en stor herremodell istedenfor, noe som absolutt ikke ga noen boost på selvtillitten.. foråsiesånn!

Men i dag da jeg skulle ut for å bevege litt på meg etter helgas morroheter, så var den jaggu for stor og bare hang på helt uten fasong.
Både jakken og skoene jeg har hatt like lenge måtte strammes inn for å føles behagelig på, og jeg er så syykt glad og klar for flere framskritt på vei1videre nå at jeg nesten ikke klarer vente! En så deilig følelse å endelig se hvor bra jeg har gjort det de siste månedene at jeg toppa det med flere joggeintervaller på turen :) Jeg har fortsatt et godt stykke igjen, men endelig ser jeg lys i tunellen etter to mørke år med depresjon og vektoppgang.
Med dette vil jeg si til alle dere som sliter med vekt, dårlig selvtillitt eller andre ting som tunger hverdagen:
Ikke gi opp!
Fortsett å kjemp for det du ønsker å oppnå i din hverdag, og ikke la motgangen knekke deg fordi om ting stopper opp for en stund.
For du vil komme dit til slutt, når du er akkurat klar for det selv ♥

Hvordan har det gått?

 • 13.07.2016, 21:00

Nå er det en uke siden jeg rundet 2 måneder på lavkarbo, og resultatet er så verdt det!
God mat, sjelden sulten, og mer energi og overskudd i hverdagen har vært så utrolig godt å kjenne på igjen.

Kontrasten mellom vanlig mat og lavkarbo er at du kan kose deg med kremfløte, smør, bacon osv.. Altså feitere mat daglig,
og at du oftere må lage maten alternativ og fra bunnen av (som brokkolisalaten på bildet for eksempel), i stedet for å bare varme opp halvfabrikat.
Og resultatet av to måneder på lavkarbo? Er minus hele 8,5kg, og jeg er storfornøyd!

  

Den siste uka har derimot vært ganaske tung å få til kostholdsmessig med Andreas her hjemme før han nå dro på ferie til pappan for to uker.
Jeg har villet hatt det så nøytralt som mulig uten for mye fokus på dette med mat og slikt, og det gjorde at kroppen ikke spiller helt på lag i noen dager.
Men nå har jeg fått handlet inn mye av det jeg trenger for de neste ukene som jeg bare har meg selv å konsentrere meg om, og alt er lagt til rette for enda noen skritt til, og dette blir bra!

Det er så fantastisk når man endelig klarer å kjenne fremgangen igjen.. Veien videre ♥

 

1 måned på lavkarbo

 • 05.06.2016, 15:54

Hei dere!
Jeg tenkte jeg skulle oppdatere litt om hvordan det har gått den siste måneden, og jeg må si meg ganske fornøyd med resultatet så langt.
Alle de månedene med cravings, skuffelse og enda mer vektoppgang er endelig over!
Og i dag er det akkurat en mnd siden jeg startet på denne livsstilen med strikt lavkarbo, og jeg har tatt av hele 5,5kg!

April vs I dag


Denne første måneden har vært som en prøvemåned der jeg har funnet ut hva som virker og ikke, og hvordan et par dager på høykarbo har virket inn på kroppen kontra det å være i ketose. Noe dere godt kan se på diagrammet nedenfor her.

Jeg har ikke fått gått alle de turene jeg har ønsket, men de jeg fikk til er jeg mer enn fornøyd med.
Styrketrening holder jeg meg fortsatt unna til jeg kommer under o´ store 80, for å da heller
fokusere på å stramme og forme kroppen enn å tenke kun vekt som jeg gjør nå. Før jeg begynte med dette hadde jeg smerter under høyre ribbein nesten hver dag, og endelig er de borte! 
Magen er ikke oppblåst på samme måte, og jeg føler meg ikke som ei høygravid ku lengre :) 
Sulten er så og si borte, men jeg tar et ekstra måltid om dagen, noe jeg tror har hjulpet på formen bedre enn forrige gang da jeg knapt hadde krefter
til å gjøre husarbeid osv. Og får jeg cravings, så er det måtehold og bacongull det går i.

Så dette ble altså det som skulle hjelpe meg på vei1videre! Det har riktig nok tatt tid, men å gi opp har aldri vært et alternativ.

Ønsker deg en flott søndag ♥

 

Hurra!

 • 09.03.2016, 21:46

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men har fått kastet på meg nok en forkjølelse denne vinteren. Ante ikke det kunne være mulig, men det er det da tydeligvis. For å prøve å få ut møkka ganske raskt, så var planen i dag å gå en tur til Bunnpris for å nyte litt av finværet og få svettet litt ekstra enn å bare ligge på sofaen. Hadde jeg fått med meg Tutti på turen, hadde det nok blitt med en tur på 2-3km og noen pakker kjøttdeig sikkert.

Men når jeg endelig var ute, så endte jeg faktisk opp ved elva med en banan, skinny latte og en haug med ender.
Og det beste av alt?!! jeg fikk faktisk lagt hele 8,3km bak meg! 
Samtidig fikk jeg også fyllt dagskvoten med aktivitet opp til 100% for første gang siden jeg kjøpte aktivitetsarmbåndet. 
Det trenger ikke alltid være så dumt med forkjølelse, og spesielt ikke når man får fyrverkeri på slutten av dagen.
 

Det er så godt å få kommet seg ut og rørt på kroppen. Og hver gang jeg får det til, så får jeg bare enda mere lyst på sunn og god mat. Til og med godterisuget holder seg langt unna. Så i dag feiret jeg lik så godt med ovnsbakt torsk og ovnsstekt selerirot og søtpotet ♥

Fredag = veiedag

 • 04.03.2016, 23:09God fredag!

Da var det duket for nok en tur på vekta, og med tanke på forrige ukes resultat har denne uka gått ganske greit den også.
Jeg hadde jo flere dager der matlysten var på bånn, og klarte gå ned ett helt kilo.. Derfor hadde jeg ikke høye forhåpninger når jeg denne uka har klart å spise ordentlig igjen. Må vel ærlig si at jeg hadde forventa en oppgang på minimum et kilo, men det var faktisk ikke mer enn 200g. Og med tanke på at jeg har vært mer stillesittende pga. strikking enn ukene før, så sier jeg meg ganske fornøyd med dagens resultat.

Jeg kom også akkurat over et arrangement på Facebook som jeg har meldt meg på, og det går ut på å gå/sykle/løpe 10 mil i løpet av april!
Jeg har virkelig behov for å teste denne, for jeg er nødt til å få takklet denne dørstokkmila igjen en gang for alle.
Jeg higer virkelig etter å kjenne på den gleden det gir meg å være i aktivitet med et normalt forhold til godis, mat og drikke, og dit skal jeg igjen i løpet av denne våren. Og siden det ikke går like lett som forrige gang, må jeg bare få sparket meg selv bak noen ganger først før det slipper.

Ønsker dere alle en riktig fin fredagskveld ♥


 

Veiedag

 • 27.02.2016, 16:14

God lørdag dere!

I går var det ny veiedag, og som jeg kan se så har jeg ikke oppdatert vekta på to uker!? How ruud!


Bilde er lånt fra nettet

Anyways.. 
Det var en glede å sette skavankene på vekta, for på to uker har jeg gått ned nøyaktig ett kilo! Hurra!
Det vil si at jeg har 1,6kg igjen til neste delmål blir nådd. Det går ikke så altfor raskt, men det går nedover, og det er det som er hovedsaken.

Når det er sagt fikk jeg spørsmål fra søstern om hva jeg ønsket å unne meg når den dagen kom, og jeg ble faktisk usikker på om jeg skal unne meg noe i det heletatt denne gangen. Jeg synes egentlig jeg har både kjøpt og fått en hel masse før jeg engang har kommet dit.. Så jeg får se hva jeg finner på når jeg har kommet så langt.

I kveld skal jeg og søstern kose oss med biff og MGP. Jeg gleder meg! Og siden mamma har vært så snill og hentet en pakke på posten for meg i dag, kan det nok hende jeg begynner så smått å strikke på noe nytt igjen. Sjekk alt det garnet!

Ønsker deg en fantastisk flott lørdag ♥

Min redning

 • 26.02.2016, 11:13

Sponset innlegg

I forrige uke inngikk jeg et samarbeid med Nokadietten da jeg skal ned en god del vekt. Samtidig som jeg har planer om å opprettholde et normalt kosthold, vil Noka være en grei sidekick da jeg tyr lettere til feil mat og godis når jeg blir fysen på noe godt
om jeg ikke har lett tilgang til shake, barer eller andre enkle måltider.
Jeg har også tidligere brukt Noka-dietten til vektnedgang før brystreduksjon, samt
vektreduksjon av svangerskapskroppen kombinert med normalt kosthold og trening. 

Jeg har som dere kunne lese i går hatt vannkopper siden mandag, og med et titalls kopper i munn og svelg har hverken matlyst eller sult vært sentralt om dagen. Derimot har jeg vært en svimmel sofasliter som heller har spist vingummi fra helgas godispose som "næring". 
Vektnedgang har jeg hatt, men så absolutt feil inntak av karbohydrater og mangel på næring. Så når pakken fra Noka kom kunne jeg endelig få i meg en shake fra morgenen av med riktig næringsinntak.
Dette ble min redning og starten på en litt lettere hverdag med overskudd til å gjøre mere enn å bare sitte i sofaen å strikke. 

Gleder meg til å smake blåbærshaken, og som den søtmonsen jeg er kan jeg meddele at Caramel var veldig god!
Her er noe av produktene jeg fikk i posten:
Hvis du vil lese mer om Noka sine produkter, kan du besøke nettsiden deres her http://www.nokadietten.no

 

Gratulerer til meg selv!

 • 16.02.2016, 00:22

Seriøst! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt, og hadde du spurt mine nærmeste så hadde nok ikke de heller trodd for to år siden at denne dagen skulle komme.. Men i dag har jeg faktisk vært røykfri i hele TO! år, og jeg er sykt stolt over meg selv akkurat nå!
19 år gikk det, og jeg skal ærlig innrømme at røyken var min "bestevenn"..

Problemet var at den ikke akkurat var noen god venn.. Faktisk så var den absolutt den verste jeg noen gang har hatt!

- Mindre tid til Andreas
- Vond lukt
- Kostet masse penger
- Ødela kroppen innvendig
- Ga meg dårlig kondis
- Stygg hoste
- Avhengighet
++

Jeg forpestet nok garderoben i barnehagen med røykstank hver gang jeg skulle hente Andreas, og han stinket helt sikkert røyk hver gang vi hadde vært ute. Dette klarte jeg ikke tanken på etterhvert heldigvis..

Gaven for å komme helt hit var jo en Polar Loop 2, og jeg visste at jeg var lat altså.. Men fy fader for en annen oversikt jeg har over hverdagen bare etter noen dager! Jeg klatrer oppover på aktivitetsnivået og kjenner for hver dag hvor mye det lille ekstra skrittet bidrar til noe bra fremover! Så fra å være en sofasliter til å faktisk ta tak i fitnesballen fordi jeg hadde sittet på rævva i en time i går, så var den tusenlappen absolutt verdt det!

Nå har jeg hatt en "todagers" med middag ute på min favorittrestaurant og har akkurat trykkt i meg en skål med popcorn mens jeg har grini til filmen The Intern, så i morgen begynner hverdagen igjen og nye prosenter på overvåkninga skal nås ;)

Ønsker dere en god natt! ♥


 


 

 

 

Weigh in

 • 15.02.2016, 10:51

God mandag!
Skulle oppdatere dere ang. fredag i går kveld, men kvelden fikk en litt annen vending enn planlagt, så da får jeg ta det nå.

Fredag kom og jeg hadde sett for meg at jeg i beste fall hadde holdt vekta stabil siden forrige uke, da jeg har fått en del varsler om inaktivitet de siste dagene, men også vært mer aktiv enn jeg har vært på en stund. Men ytterlige 200g. kan faktisk skrives av, og 2,6kg igjen til neste delmål som minker for hver gang!

Jeg vet jo jeg hadde klart 1-2kg i uka om jeg hadde pusha på, men jeg vet også at jeg hadde gitt opp og gått raskt opp i vekt igjen når jeg hadde kommet dit jeg ville. For det ér vanskelig å finne en myk overgang fra vektnedgang, til å klare å holde seg stabil over tid i etterkant. Da må man lære kroppen å spise på ny igjen, og det har jeg erfart er litt for vanskelig for min del.

Ønsker du et bedre kosthold, men synes det er vanskelig å starte? Prøv deg frem og finn ut hva som funker for deg!
Noen av oss trenger faktisk å prøve seg på å bytte ut kun et måltid i uka til noe sunt, og kanskje over flere uker før det løsner litt. Går det for eksempel ikke med å bytte ut middagen, så prøv på ny med lunchen osv.. Og blir det for mye?
Ta deg en pause, kos deg og kjenn litt på hva du selv ønsker frem i tid når du spiser mat, og prøv på ny igjen etter en periode.

Uansett er det å forbedre ét måltid mye bedre enn ingen, og hovedsaken er at man ikke prøver så hardt at man gir opp med en gang. 
For min del kjenner jeg det er enklere å lære kroppen å være på lag fra start til slutt, slik at jeg vet hva jeg skal gjøre den dagen jobben med å holde vekta stabil begynner.

 

Lik og del gjerne, og følg meg gjerne på Facebook og instagram på "vei1videre" om du vil ♥

En forhåndsgave, fordi jeg fortjener det

 • 10.02.2016, 19:45

Som jeg skrev tidligere i dag, så skulle jeg en tur på postkontoret for å hente en pakke jeg har ønsket meg lenge, og gledet meg til å bruke.
Postkontoret er i grunn rett over gata, men takk til PostNord som leverer pakkene sine minimum 2km unna her jeg bor.
Her om dagen hadde jeg en samtale med Nadia som ga meg tips om å utnytte dette med å gå dit istedenfor å ta bussen, og selvfølgelig måtte jeg nøle litt, og "se an været" (for jeg har virkelig vært lat i det siste)..

Men med motivasjonen som kom i går og at jeg fullførte treningsøkta, så har jeg vært motivert i hele dag! Så jeg tok på meg klær for en gåtur, satte i gang Nike-appen og gikk av gårde uten engang å tenke over hvilken buss jeg kunne ha tatt istedenfor. Samtidig så synes jeg at jeg fortjente gaven enda mer når jeg også har gått 4,4km ekstra for å få den!


 

Såh.. Jeg har hevet meg på bølgen og kjøpt meg aktivitetsarmbånd! Jeg har vurdert å kjøpe det i mange mnd, men har vært usikker både på hva jeg har gjort for å fortjene det, og på hvor mye penger jeg skulle legge i et slikt. Det endte på en blanding av funksjon, utseende og en grei pris. Og med dette skal jeg få bedre oversikt over aktiviteten i hverdagen min, samtidig som jeg er sikker på at det vil hjelpe enda mer på motivasjonen fremover. 

Hva jeg har gjort for å virkelig fortjene dette, kommer det en blogpost om på mandag ♥

 

Jeg har motivert meg selv!

 • 09.02.2016, 18:00

God kveld dere!

Etter helgas sykdom så har jeg virkelig blitt døgnvill, og klarte ikke stå opp før kl.11 i dag.. Det hjelper jo ikke på med mørketida heller, så jeg gleder meg utrolig mye til våren og sommeren kommer tilbake med lysere dager og mere overskudd!

Før jeg sto opp tok jeg en liten tur innom Facebook og fikk se tilbakeblikk på hva jeg har gjort på denne dagen tidligere år, og jaggu ble jeg ikke motivert av min egen trening fra 2013! Det var virkelig en good følelse å endelig kunne se tilbake på hvor bra jeg en gang har jobbet, istedenfor å tenke hvor trist det er å ikke være der lengre, samt hvor lang veien dit igjen er nå. For uansett, dit skal jeg, og jeg gir ikke opp fordi om motivasjonen innimellom forsvinner for en periode. 

Så i kveld skal jeg faktisk ta denne økta men bytter ut spinning med 3km på mølla og 25 sit ups..

200 runder på hoppetau
10min rockering
50 sit ups
10 push ups, og
5km spinning

Denne økta ble altså utført for 3 år siden med 16kg mindre på kroppen! Og den skal nå tas på ny.
(Stakkars naboen i etasjen under!)


(Meg 9.februar 2013)Har du noen gang opplevd å bli motivert av deg selv?

Ønsker deg en fin dag♥

 

Weigh in

 • 06.02.2016, 13:29

God lørdag alle sammen!

Her fikk vi vannkopper i hus på torsdag, så gårdagen ble brukt til å sløve på sofaen, se på filmer, spille playstation og rett og slett bare slappe av og kose oss.
Vekta skulle også sjekkes, og uka her har også vært lite aktiv som tidligere uker så jeg var litt nervøs. På matfronten derimot har det gått ganske bra, og jeg har klart å fokusere på enkeltmåltidene istedenfor å droppe hele dagen bare for en utskeielse her og der. Yey!
Så nå mangler jeg bare 300g til jeg er der jeg var i uke 1, og 2,8kg til neste belønning. 

Resten av dagen i dag går til litt husarbeid og baking av verdens beste boller til Fastelavn i morgen.
Og har du planer om å bake i kveld, eller i morgen så kan du stikke innom bloggen i kveld for oppskrift på bollene.

Ønsker dere en fin dag ♥

#veiedag #vektnedgang #livsstilsendring 

Veiedag og gratis treningsdagbok

 • 29.01.2016, 12:39

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om ei flott treningsdagbok! (Ikke sponset)


 

Mange av de som trener regelmessig bruker treningsdagbok for å notere dagens trening/aktivitet. Ved å notere i en slik, kan du få en god oversikt over hva, og hvor ofte du trener, samt hvordan du presterer på de forskjellige aktivitetene. Jeg for min del har ikke trent så mye at jeg har ønsket å bruke penger på en slik, men har hatt et ønske om å skrive dagbok for å forsøke å få opp motivasjonen litt. Den siste tiden har jeg jo heller ikke trent generelt, så da har det ikke vært noe å notere ned for den saks skyld.

Her om dagen kom jeg over siden til Melk.no, hvor man enten kan laste ned eller bestille en slik bok. Jeg valgte å bestille, og noen dager senere lå pakken i postkassen.
I denne finner du mange oppskrifter og tips, og du kan bestille opptil 3! stk. pr. persjon. Og det beste av alt? Den er gratis!

Min har ligget fremme i noen få dager nå, og allerede i går fikk jeg lyst til å ta frem mølla for å ha noe å notere inn. Det ble med 40min. og 3km gange.. Tenk at jeg faktisk klarte det! Jeg fikk en god mestringsfølelse, og dèt er ikke noe jeg har hatt mye den siste tiden. Så nå har jeg fyllt inn mine mål for januar og februar, og motivasjonen til å gjennomføre målene er der faktisk!

Du kan bestille den Her.


Fredag er forresten veiedag! Og med bursdagsfeiringer, kaker og mye annet godt her jeg ikke tenkt så mye over å passe på vekta på den måten jeg har ønsket de siste to ukene. Jeg har forsøkt å ikke goffle innpå, og har i grunn klart det mye bedre enn forventet. 
Vekta er opp 1,5kg på to uker, men jeg er faktisk ikke så veldig skuffa over resultatet egentlig. Det er jo reelt mtp. hva jeg har spist, mye vann i kroppen og lite fokus, også får jeg heller forsøke på ny nå fra i dag. 

Bruker du treningsdagbok?

 

Følg meg gjerne på Facebook, så får du oppdateringer når en ny bloggpost er lagt ut :)

Ojda!

 • 11.01.2016, 16:46

Såh.. Nå har jeg vært i dårlig form siden romjula hvor det ene har overlappa det andre, så da er det bare å håpe på at formen tar seg virkelig opp igjen om en dag eller to, for nå er det bare litt halsvondt og hoste som er igjen. Jeg har gledet meg til å komme i gang med treninga igjen, men hittil har det vært nok med en tur på butikken. 

Så var det den berømte vekta! Med dårlig form har ikke matlysten vært på topp på noen uker, men har da fått i meg mest på etterniddagen da formen har steget i løpet av dagen.
Vekta viste faktisk -2,8kg på fredag og jeg merker det veldig godt. Det er så utrolig godt å ikke føle seg som ei dårlig stappa pølse, og at det bare skulle noen få kg til for å føle seg litt bedre er jo bare enda mer utrolig. 

Jeg har fundert litt på hvordan vektnedgangen skal være og jeg skal fortsatt ikke ha noen fast dato for når jeg skal nå målene mine. Jeg har bestemt meg for å belønne meg selv for hvert ca.2,5kg jeg har gått ned på en fredag og veiedag. Det vil si at fordi om jeg gikk ned 2,8kg denne gangen, så skal jeg ikke ha belønning før vekta viser minimum 2,5kg mindre enn siste belønningsvekt. 

Endelig har jeg pga vektnedgang unnet meg noe jeg lenge har ønsket meg, og dette var første belønning. ♥


 

Treningsplanene i går

 • 12.11.2015, 13:01

Som jeg skrev på tirsdag, så kom "ånden" over meg og jeg la store planer om å komme meg opp i rett tid for å gi dagen en knall start med trening i går. Klokka var satt på 8:15 og ikke mange minuttene etter var jeg i treningstøyet og dro 20 minutter oppvarming på mølla før jeg fortsatte med litt styrketrening. 
Jeg tok ikke så hardt i med 10x3 på alle, men stoppet når jeg kjente det ble tungt. Jeg har tross alt gått i flere mnd uten ei ordentlig økt, og det kjennes i dag at det var helt greit.
Men så utrolig deilig å kjenne på stølheta igjen i dag da! Kroppen føles ikke tung og sliten og hodet tenker på en helt annen måte. Alt dette bare av å trene lett i en times tid.

Så om du kjenner at du har lyst å trene en dag alt kjennes tungt og fælt, så gjør det! Det skal ikke mer til enn en gåtur, noen knebøy, pushups og noen strikkøvelser før du kjenner at endorfinene gir deg en bedre følelse :)

Har du trent i dag?


 

Oppdatering

 • 10.11.2015, 22:44

Hei hei!

Her har det gått i ett den siste uka, så er bare innom for å fortelle hvordan det gikk forrige uke. Glemte helt av å ta veiinga på fredag, så da ble det gammel rutine og gikk på vekta i går mandag istedenfor. Den viste 0,4kg ned til tross for masse godis, kake og gele til kino og bursdagsfeiring i helga.

Fikk ånden over meg i kveld og hadde satt strøm i mølla og fått på meg treningsbuksa og var klar for en halvtimes gange etterfulgt av styrketrening. Det var jo selvfølgelig før telefonen ringte, og så lite rutinert som jeg er når det gjelder trening for tida så var klokka plutselig over 20. Så det var bare å droppe det. Jeg vet jeg kunne ha tatt styrketreningen fordi om, men velger å ta den i samme vaset i morgen tidlig for å få med oppvarminga. Jeg har nemmelig bestemt meg for å stå opp kl.08 for å spise frokost, trene og få en knall start på dagen for en gangs skyld! Og for å få til det har jeg lagt alt klart med strømkabel, vekter, hansker og doorgym til i morgen slik at det er bare å hoppe i det. 

Ble fysen på noe godt i sta, så dro over til bensinstasjonen for å kjøpe noe godt og endte opp med 4 miniposer Crisp´s til 10kr stykket istedenfor en stor pose potetgull.
Så nå blir det "Kjære mamma" på opptak, med en pose Crisp´s attåt før jeg finner senga.


 

Opp i vekt og ny veiedag

 • 02.11.2015, 21:00


 

Joda, så da var det mandag igjen, vekta viser +1kg og til tross for dårlig form forrige uke, så føler jeg at jeg har frotset i god mat og godteri hele helga.
Det passer jo aldri å begynne å endre på kostholdet når man er svak i begynnelsen og før man har kommet ordentlig i gang med rutiner osv., men nå må det tas grep. Nå er det så og si full stopp, med unntak av en dag i uka. Så på lørdag blir det kun popcorn til barne-tv på meg, for jeg har bursdag på søndag og planer om å spise kake!
For å kunne klare dette må jeg planlegge hver uke så jeg ikke havner i den samme fella og bruker ei hel uke på å spise meg opp igjen, og fra nå av blir veiedagen på fredager. Det er så lett å gå opp en kilo eller to med vann i løpet av ei helg som jeg ikke ønsker skal være en faktor som gjør at jeg blir umotivert igjen.

Sist jeg gikk ned mye i vekt var de eneste målene mine å gå ned et visst antall kilo, men jeg hadde ingen deadline og det tok sin tid. Jeg skal ikke stresse denne gangen heller men jeg skal prøve å gå ned ca.1kg pr. uke i snitt i første omgang. Så fra i dag blir mitt første mål å gå ned 7kg til julaften. Det er 7,5 uke igjen og jeg skal kunne klare det om jeg er flink til å planlegge og holde rutinene. 

Har du noen smarte tips på lur? 

 

Skal det være litt kake?

 • 20.10.2015, 14:59

Joda, i går var det mandag og nye muligheter til å fortsette på den fine veien jeg har vært på den siste uka. Jeg bukka under for både kaker og McDonalds, men bortsett fra det så var det helt okay med knekkebrød, salat og skiver utover dagen. Jeg klarte meg med to kakestykker og bestilte heller lettbrus og sidesalat til burgeren.
Dette begynte jeg med forrige gang jeg gikk ned i vekt også, men pomes frites og cola har vært alt for fristende til at jeg har tatt sunnere valg i det siste. 

Er det da sagt at jeg har feilet? Jeg spiste tross alt junk.. Noe som ikke skal ha plass i et sunt kosthold, og spesielt ikke midt i uka.
Svaret er NEI! 
Man skal kunne kose seg, være sosial og ha muligheten til å spise det man vil fordi om man skal forsøke å gå ned i vekt, eller holde på vekta. For alt kommer an på hyppigheten, mengden og serveringa. Jeg blir umotivert av å gå på en streng diett uten å kunne unne meg noe godt i mindre mengder, og det å kan få lov er nok med på å gi meg et mer avslappet forhold til vektnedgangen også.

Så i kveld kommer søstern og barna på filmkveld, og jeg og Andreas startet dagen med å lage en sunn gele av Funlight saft som vi tenkte å kose oss med. Denne bruker jeg å toppe med vaniljekesam/yoghurt og friske bær eller frukt oppå. Jeg synes fruktfesten er best på smak, og jeg får heller ikke cravings på mer når jeg er ferdig med en porsjon. Enkelt og gøy å lage for barna er det også!

Ønsker deg en fin tirsdag :)

 


 

#Kosthold #sunnerevalg #koseseg 

Hvordan gikk det med vekta?

 • 18.10.2015, 21:06

Ei fantastisk uke er over, og denne har vært så mye bedre enn alle de ukene som har vært det siste 1,5 årene.
Jeg har følt glede på en helt annen måte, ting har vært litt lettere å ta tak i, de store fristelsene har vært lette å velge bort, og kostholdet har vært kjempebra.
Utrolig deilig å slippe å være redd for hvor mye jeg kom til å spise, og istedenfor være fornøyd når det er tomt. Jeg er fortsatt trøtt og sliten om dagen, men det vil nok bli bedre når vekta går litt lengre ned.

Vekta i dag viste -2,2kg siden forrige søndag og jeg er kjempefornøyd!
Aktivitetsnivået har ikke vært så høyt, men med godt grunnlag på resten har ikke det spillt så stor rolle denne uka. Jeg har uansett mestret å yte mer enn det som først var planlagt.

Dagen i dag startet seint så frokosten ble til brunch, og etter 3 episoder med Devious maids ble jeg så rastløs at jeg tok på meg treningstøyet og gikk meg en tur opp til mamma. En del oppoverbakker ble det, og motivasjonen holdt seg faktisk oppe hele veien og jeg gleder meg til fortsettelsen neste uke.
Nå er jeg stappmett på middag og skal kose meg med Fast & furious 7.
Avslutter med noen bilder av det jeg har kost meg med denne uka.

Håper alle har hatt en fin søndag! #livsstilsendring #vektnedgang #vektkontroll

Godis.. Også på en søndag!

 • 09.08.2015, 23:24

Hærregud! 

Den siste uka har bare vært helt rar følelsesmessig. Jeg har vært drit lei alt og alle, men har konkludert med at det har vært meg selv jeg har vært totalt sliten av.
Å gå fra én uke til annen hvor jeg veksler mellom pølsefingrer og høy "vannstand" i kroppen, latskap, kvalme og hvor alt bare er et ork de siste ukene, så sitter jeg her og kjenner på at hverdagen skal få seg en himla fin start igjen i morgen. Jeg er virkelig klar for å starte et nytt kjør, og jeg er klar for å bli "høy" på meg selv igjen.

Det blir ikke fokus på å gå ned mest mulig i løpet av kort tid, men å holde kroppen i bevegelse og tilføre den riktig næring. Forskjellen på riktig og feil kosthold er så sykt stor når det kommer til alt som skjer i hverdagen og nå når jeg begynner på skolen igjen, trenger jeg all den riktige næringen jeg kan få i meg. Jeg har vært klar for det en stund, men har følt jeg har hatt behov for en hverdagsendring i tillegg for å klare å holde ut. Nå skjer det endelig ting på alle plan, og kroppen har allerede begynt å lette. Endelig!

Det å legge på seg alle kiloene igjen på så kort tid har jeg også følt en stor skam over, og det har vel vært en av grunnene til at jeg ikke har fått tilbake piffen igjen helt. Derimot har jeg fått av 5kg som jeg har klart å holde unna den siste tiden, noe som også har gitt meg en liten mestringsfølelse igjen. Det er håp, fordi om det tar litt tid denne gangen også. 

Jeg er klar som et egg, og skal straks finne senga for å våkne litt mere uthvilt i morgen tidlig. Må bare panikk-spise litt godis først ;) 
(selv om jeg står i fare for å bli stilt til ansvar av jr. en gang).
 

Det som skulle bli en perfekt tur...

 • 12.07.2015, 20:42

Turen med Nadia skulle bli perfekt med fantastisk vær, nøtter, smoothie og nok drikke i sekken, og mot Våttakammen gikk vi. Vi tok en annen vei hjemmeifra enn hva vi er vant til, men vi fant ut at vi ville komme oss til destinasjonen uansett.

Seriøst!! Lite visste vi at vi ville bli forfulgt av en hel sekt av 30-40 fluer hele veien fra Byåsen butikksenter til halvveigs ned mot Ila.. Det var så ille at vi faktisk droppet toppturen vi hadde planlagt og løp ned mot byen istedenfor.. Vi lo og viftet med armene, og denne turen er i alle fall ikke noe vi vil glemme med det første.
Plutselig! Midt i bakken var de alle borte bare... Vi aner ikke noe annet enn at de kom frem på en viss høyde, og dro igjen i en viss høyde.. Rart var det, men jaggu så godt det var å slippe å bli terrorisert av disse ekle krypene til slutt. Vi har gått i marka med solkrem og svette flere somre og aldri har vi vært borti noe lignende, og skal love deg at vi håper vi aldri må igjennom noe slikt igjen haha.. 

Turen kom på hele 13km, og slitne til tusen ble vi. Jeg bomma jo litt på matfronten i går, så passet på å få i meg proteiner før vi dro og det var stor forskjell på hva kroppen tålte i dag kontra i går. Det var vanskelig å komme på å ta bilder under "angrepet", men fikk tatt noen da vi kom ned til sentrum istedenfor. 

Alt i alt, var det en fin og morsom tur med is og en pust i bakken ved finalebanen til slutt :)


 

En dag uten regn?

 • 17.06.2015, 14:32

Fantastisk! Endelig ble det litt oppholds og grei temp her i Trondheim også, så jeg utnyttet lik så godt fridagen til å komme meg ut igjen.

Deilig temp, lite folk på stien og mye forskjellig å oppleve av dyreliv langs elva.

Det har begynt å krible i kroppen og jeg gleder meg til å kunne løpe litt igjen, for er det noe jeg virkelig savner så er det det.. Men alt til sin tid, og om få kg skal jeg prøve meg på litt løping igjen. Enn så lenge skal jeg fortsette å forbedre snittfarta for hver runde :)

Slik ble min røykeslutt. Del 1

 • 15.06.2015, 22:36

Dette er min historie om hvordan det hele startet, og hvordan jeg har klart å holde meg røykfri i 1år og 4mnd.

Jeg prøvde min første røyk i 6.klasse på barneskolen.. Jeg stjal røyk og lurte meg ut for å puffe de dårlig lga winnertippene.. Skjønte heller ikke hvorfor alle sa de hostet så mye de første gangene, for jeg hostet ikke en døyt.
Da jeg hadde fått "undervisning" i hvordan det skulle gjøres, ble det alvor. Jeg prøvde flere ganger, og uansett hvor ille det smakte, skulle jeg begynne...
For det å være "sosial" på røykehjørnet var noe jeg higet etter.

Det var jo så kult å røyke, og kanskje ville noen av de kule endelig godta meg! 

Jeg ble ferska nok en gang ved å sitte bak City´n å røyke og fikk en fin forelesning i at "først tar kvinnen røyken, for så tok røyken kvinnen", av min kjære far. 
(Hos en tenåring har denne dessverre gått igjen som et gnagsår i alle disse år. Helt til for et par år siden da jeg ga endelig beskjed om at jeg faktisk hadde lyst til å slutte igjen). Bare at det ikke var så lett som å bare slutte på dagen.

Jeg klarte dessverre ikke å slutte da jeg gikk gravid, men holdt meg helt unna fra fødselen og i over 6mnd etterpå. Da var det nok!
Jeg MÅTTE bare ha sjokolade hver dag, og spiste store mengder mat. Dette pluss svangerskapet ga meg 27kg ekstra å "rutte med", og jeg var møkk lei av å føle meg som en person jeg absolutt ikke var både fysisk og mentalt. Og så var røyken på ett trekk, en realitet igjen..

Jeg jobbet ikke så hardt med å gå ned i vekt, men med oppturer, nedturer, kjederøyking og Pepsi max klarte jeg endelig å gå ned alle kiloene, pluss at jeg hadde fått sansen for lett styrketrening. 3! hele år tok det meg, og røyken var fortsatt en "støttespiller" jeg ønsket å ha... 

Såh.. Folk rundt meg likte ikke at jeg røykte så mye, og spurte om jeg ikke kunne kutte ned på den.. (Problemet mitt er.. Når noen ber meg kutte ut noe, eller ikke gjøre noe, så gjør jeg automatisk motsatt). Og røykte enda mere... Samtidig var det vanskelig å være sosial når de fleste på fest røykte, og røyken har vært min "støttespiller" gjennom en god del i alle disse årene. Jeg hadde bestemt meg for å slutte én dag, men det ville skje kun den dagen jeg var klar for det.

Månedene gikk.. Tanken på å slutte, ble sterkere og sterkere og jeg gikk til innkjøp av en boks Mocca for å prøve å utnytte tiden på jobb bedre. 
Det gikk jo greit, og jeg begynte så smått å leke med tanken på å ikke kjøpe røyk da jeg var på butikken..
Jeg hadde tross alt vært stabil i vekta i 6mnd, så dette skulle gå så fint så!!

Jeg forsøkte og forsøkte hver gang jeg var på butikken, men panikken kom like sterkt hver gang, og ble sterkere når jeg kom til kassa. Helt til den dagen jeg jeg plutselig ikke kjente noen panikk lengre! Jeg gikk forbi automaten på vei inn i butikken, spurte meg selv gang på gang.. Skal jeg virkelig klare å stumpe røyken i dag?? Samme regla om igjen da jeg kom til kassa, og kjente at nå! var tiden virkelig inne.

Og jaggu gikk det!!

Jeg røykte 7 røyk den ettermiddagen og siden har jeg ikke smakt annet enn et par trekk noen uker etterpå :)

Hvordan tilværelsen som røykfri har vært, kan dere lese om i del 2 som kommer senere..
Takk for at du leste!


 

Uken som gikk

 • 14.06.2015, 12:52

Jeg startet jo mandag med ny uke og ny motivasjon på vektnedgang og alt som hører med, og jeg må si den har gått veldig bra!, selv om aktivitetsnivået ikke har vært optimalt. Jeg har igjen å kjenne på sult, og det eneste som er forandret på er at jeg byttet ut frokosten med shake, at porsjonene er regulerte, samt at jeg har spist 4-5 måltider hver dag.

Jeg fikk også til en tur i går på 8km med nye joggesko og god demping :)

På kun få og små endringer i hverdagen har jeg foreløpig gått ned mere enn hva som er anbefalt, men alt gjenstår å se på vekta i morgen :)

Jeg vet at man ikke skal fokusere på kun vekt osv, men dette er noe jeg kommer til å gjøre med forsett de første 10kg for å holde fokuset oppe, for deretter å gå mere over til å ta kroppen som den reagerer med styrketrening og slik jeg gjorde det før røykeslutten :)

 

Nå er jeg på god vei på vei1videre igjen!! Og det beste, er at jeg har koset meg med god mat hver dag!!

 

I morgen kommer oppdatering på endelig vektnedgang og hva jeg skal prøve å få til i løpet av neste uke.

Håper alle får en fin søndag, og følg meg gjerne på Facebook for oppdateringer her på bloggen :)

4 dager..

 • 01.05.2015, 22:53

Alright! Denne uka har jeg holdt litt hemmelig til nå for å se om jeg ville klare å gjennomføre. 4 dager klarte jeg nesten med glans. Fikk gått tur hver dag og om det så bare var på mølla, så ble de over en time hver gang. Hadde planer om å klare to turer pr. dag, men måtte innse at en tur om dagen var realistisk nok. 

Dagene har forsåvidt gått greit med god mat hver dag, to turer på mandag, og en tur ellers de andre dagene. Hadde litt vondt i knærne en kveld, men det var ris til egen bak da jeg tok i litt for mye på turen min. Litt vanskelig å holde igjen løpinga når man kjenner kondisen fortsatt er bedre enn for 20kg siden.  Yey!

I dag sa det stopp gitt.. Våknet og var virkelig gretten, og hadde tydeligvis ikke lyst nok til å komme meg hverken ut eller på mølla. Så da ble det hjemmedag med ekstra mat og dårlig samvittighet? 3! proteinpannekaker med sjokoladesirup og lett syltetøy til kvelds pga. dårlig fordeling på tidligere måltid.. Kan ikke huske sist jeg var så mett og hadde vondt som akkurat nå, men sjokoladen og potetgullet har jeg endelig klart å styre unna :) Hurra!

Vil si jeg uansett har gjort en bra jobb hittil denne uka, og i morgen er ikke noe unntak fordi om dagen i dag ikke ble som ønsket. Ny dag med flere muligheter, og treningsklærne skal på nok en gang! Dette skal jeg jobbe med ut uka, før Andreas kommer hjem på mandag og jeg er over på vanlig kosthold igjen.

Grunnen til at jeg tar litt av nå, er for å kvitte meg med de gamle vanene som jeg har slitt med å komme over det siste året. Jeg føler dette virker mye bedre enn det jeg har prøvd, og så lenge hode og kropp jobber sammen så er jeg fornøyd så langt :)

 

Litt av uka så langt


 

Hva skjer med kroppen?

 • 17.04.2015, 14:56

Nå har jeg gått godtesjuk og matsjuk helt siden jeg bestemte meg for å kutte røyken. Bare det at jeg dro på butikken for å kjøpe inn ingredienser og bakte frøbrødet til Berit Nordstrand etter en samtale med en god venn, så har jeg ikke hatt cravings i det heletatt! Jeg har ikke fått i meg all maten jeg har laget engang. Druer har jeg vært og plukket litt i kjøleskapet, men vi har vært to som har delt en boks på flere dager i motsetning til en hel boks på en dag tidligere.

Jeg er fortsatt litt paff over virkningen jeg har fått av kun brødet, men knekkebrødene er historie og dette er iallfall noe jeg skal fortsette med! Nå sitter jeg og varmer opp med litt musikk før jeg skal ta en spassertur. Håper været holder seg en god stund :)

Dagen i går

 • 09.04.2015, 23:44

Gårdagen skal jeg ikke klage på, for jeg klarte endelig å putte støpslet på mølla i stikkontakten igjen. Kjente en god stund på at jeg hadde sykt lyst å gå en tur ute, men med masse vind ute ble det 45min. på mølla i lett stigning og biggest looser på tv istedenfor. Men det funket det og! Jeg blir alltid glad og inspirert av å se hvor hardt de jobber og får virkelig lyst til å stå på selv. Etter mølla ble det 30 knebøy og 20 push ups for å ta en lett start på styrketreningen.

 

Dagen i dag derimot gikk ikke som ønsket... Jeg sliter med at jeg får lyst på noe på kvelden, og klarer ikke å begrense meg nok etter middagen.

Jeg skal heller prøve å fokusere på det jeg klarer å få til, slik at det blir lettere å fortsette med det jeg ønsker og at jeg forhåpentligvis ikke bruker så lang tid på å komme tilbake i en rutine igjen :)

På tide med riktig kosthold!

 • 18.03.2015, 11:35

Da er dagen kommet.. Kostholdet skal endres!

Jeg har brukt noen uker nå på å prøve og feile i matveien og kjenner jeg ikke har kontroll på det jeg putter i meg. Det er altfor lett å tenke "skitt au" og putte en sjokolade eller to i munnen, eller hive på en ekstra porsjon til middag. Men nå MÅ jeg bare få tilbake kontrollen igjen. Dette går på helsa laus, og jeg hater virkelig å være der jeg er i dag.

Å misstrives med egen kropp og sinn, og samtidig ikke klare å finne nok motivasjon til å stå i mot fristelser er ikke bare bare. Den onde sirkelen er vanskelig å komme ut av og jeg har nå forsøkt i et år med motsatt virkning. Samtidig har jeg hatt litt større fokus på at jeg skal klare dette i de siste ukene, og i dag er første dagen hvor jeg kjenner at denne gangen skal det gå bra.

Siden jeg ikke klarer å holde fokuset med kun vanlig mat, så begynner jeg med litt NOKA. Shake på morran, og en varmlunch med Tacogryte. Ellers skal jeg spise sunn og god middag, og for eks. Chiapudding/Kesam/frukt og bær til kvelds.

Innen uka er ferdig skal jeg også ha klart å utføre ei styrkeøkt. 

Jeg kjenner virkelig at jeg er i gang med noe stort for meg selv og Andreas, og jeg gleder meg til en lysere, lettere og gladere hverdag :)

Noen bilder fra forrige uke:


 
 

 

 

 

Endelig ei real treningsøkt

 • 27.06.2014, 23:33

Da var det fredag og soffaen har vært min venn i kveld. Etter så og si 4mnd med kun noen få enkle styrkeøvelser så tok jeg den helt ut på trening i går.
Det kjennes i dag for å si det mildt, men er lenge siden jeg har vært glad for å vralte som ei gås bortgjennom stuegulvet.
Takket være min snille mamma, så har jeg også fått muligheten til å trene etter jobb en dag de ukene jeg har Andreas hos meg, og det bidrar til at treningslysten kommer mer og mer tilbake. Hurra!

Fikk prøvd ut en ny øvelse i går som virkelig tok tak på både lår og rumpe, og som jeg absolutt skal fortsette med.
(Viser helt feil teknikk på bildet, men var ikke lett å få det til alene på 10 sekunder).
Nå blir det å lade opp til to fine dager med verdens beste, og et par lette økter med styrketrening. Mon tro om det blir en runde på mølla også siden jr. er ivrig på å se meg prøve den store sorte greia som står midt i stua.

God helg til alle :)
 

Tjohoo..

 • 08.06.2014, 12:56

I går ble jeg oppringt av Nadia som er bare sååå søt og kjærlig som vekker tanta si for å høre om hun vil gå tur <3 Selvfølgelig ville jeg det, men ingen av oss var ivrige på å gå dit den andre hadde tenkt, så vi ble enige om å ta turen opp til Estenstadmarka istedenfor. Det ble hele 8km på forskjellige stier i litt annet terreng enn jeg er vant til. Det var utrolig godt å komme seg ut i frisk luft og kjenne at kroppen måtte jobbe igjen, fordi om jeg var helt skutt kl.22 på kvelden.

En dusj og et par riskaker etterpå ble det middag på Frati og Kino med søstern og Sandra, noe jeg hadde gledet meg til lenge og filmen sto til forventningene med både latter, gåsehud og noen tårer.

Har blitt giddesløs til tusen etter 4mnd med minimalt lite trening og dårlig kosthold og jeg må virkelig jobbe for å komme meg i gang igjen.
Nå har jeg muligheten til å jobbe inn gode vaner igjen mens Andreas er på ferie, så nå er det ingen kjære mor lengre. Sjokoladen er kastet og jeg tar meg heller noen moreller eller vannmelon om jeg blir fysen på noe godt til jeg får jobbet inn mengden og hva jeg putter i munnen igjen. 

Ellers blir det også en del fokus på trening, og holde kroppen i bevegelse ofte de to neste ukene, samtidig som jeg skal unne meg å være litt mere sosial enn det jeg har vært i det siste. 

Har fått kjøpt meg nytt treningstøy jeg ikke føler meg som ei dårlig stappa pølse i, som også hjelper på motivasjonen ;) Salg på x-life liker vi og jeg har fått invistert i treningssko, antishake tights fra Rönish, tskjorte fra Kari Traa og en smartshaker som vil være nyttig når jeg skal trene etter jobb :)

Jeg har trua på at dette blir bra! Jeg er i gang og gleder meg til å se resultater av det jeg skal til pers med :)

Nå skal jeg dra nytte av det fine været vi har, så smetter på meg joggeskoa og stikker ut på stien en tur.. 

Ønsker alle sammen ei finfin pinse :)

 

Røykeslutt og motgang..

 • 16.05.2014, 00:12

Det er ikke til å unngå å både se og kjenne på kroppen at vekta har økt med ti ekstra kilo i løpet av de siste 12 ukene, og fokuset på alt som skulle ha vært automatisk etter et år med greie vaner har forsvunnet helt i et rabalder av skuffelse, og en følelse av udugelighet. Jeg skulle jo blogge om hvor bra det var med røykeslutt og trening, men jeg glemmer til stadighet at ting ikke alltid blir som man ønsker.

  

Jeg hadde masse energi, var glad og følte meg fantastisk før jeg stumpa røyken. Jeg hadde høyere forbrenning, kroppen fungerte som den skulle og jeg hadde ikke problemer med å regulere inntaket av mat og godis.
Nå er alt snudd den andre veien og jeg merker at kroppen stritter i mot. Den samler vann som aldri før, jeg blir ikke uthvilt av 10 timer søvn, og når jeg har tid for meg selv, er jeg så sliten at jeg ikke orker å gjøre stort annet enn noen reps på bicepstrening. Hukommelsen er også blitt noe for seg selv og dette er absolutt ikke noe jeg liker å kjenne på. 

Samtidig har Andreas vært til utredning siden februar hvor vi nå har fått påvist at han har høyt stoffskifte. På´n igjen med sykehus m.m. og det føles ut som at jeg er tilbake til våren for 4 år siden til tider...
Det virker som at vi får bra oppfølging denne gangen iallefall, men er mange tanker og minner som er kommet tilbake igjen som ikke gjør saken så mye bedre. 
"Veggen" er på god vei, og det kjennes ut som alt raser enkelte dager.. Ønsket om å gå ned i vekt, spise sunnere og trene mere har ligget tungt på skuldrene, men jeg må bare innse at jeg ikke kan tillate meg å tenke slik lengre.. Ståa er som den er, så får bare ting ordne seg etter hvert som jeg får ting litt på avstand. Hovesaken er nå å ha nok overskudd og tålmodighet til sykehusopplegg m.m, og uansett: Før noe går opp, må noe gå ned.. Holder godt fast i den tanken :)

Over til noe positivt... :)

Rett etter jeg begynte på innlegget, så poppet det opp en gladmelding på telefonen. 

Gratulerer, du har nå vært røykfri i 3 måneder!!

Yess!! Det går fortsatt kjempebra og jeg har ikke noe ønske om å gå tilbake til røyken igjen.. Den har gitt meg både fordeler og store ulemper, men fordelene veier tyngst, noe som gjør det mye lettere å holde ut :) 

Fordeler hittil er:
Økt blodsirkulasjon 
Bedre kondisjon
Økt styrke
Slipper å tenke på at både jeg og Andreas stinker røyk 
Har bedre tid og motivasjon til Andreas
Bedre råd
Ingen stress eller panikk for å gå tom for røyk
+++

Ulemper har vært:
Økt rødming (pga. økt blodsirkulasjon)
Dårligere kosthold
Vektoppgang
Slapp
Må bli kjent med kroppen på ny
++
 

Alt i alt er dette en mestringsfølelse jeg ikke gir slipp på , og som sagt så veier fordelene mye mere enn ulempene. 

Fremover blir det å ta en dag av gangen, og målet er å komme sterkt tilbake på trening osv. om ikke så altfor lenge. Det får ta den tiden det tar, og i mellomtiden gir jeg ikke helt opp :)

Takk for at du leste
♥ Karina 

Godt å sove lenge...

 • 04.05.2014, 23:08

Dagen i dag ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt, men sjitt au.. Har muligheten til å sove lenge bare annenhver helg, så jeg sto ikke opp før kl.13 i dag. Kan ikke huske å ha sovet så lenge på lange tider, men hadde tydeligvis behov for det. Senere på dagen ble det en tur langs Nidelva på meg og Nadia. Ble en vanlig spassertur i dag med litt selfies og akrobatikk ved Leirfossen, og avsluttet med å jogge opp bakken fra fotballbanen. Merker godt forskjell på om jeg hører på musikk eller ikke opp den bakken, men vi klarte det :)
Neste uke blir ganske travel, så jeg har laget ferdig mealpreps for de fire neste dagene. Enkelt å bare sette alt inn i ovnen også lager det seg selv mens du gjør andre ting du må få unna :)
Nå skal jeg pakke treningsbagen til i morgen, før jeg lader opp til en ny arbeidsuke og ei økt med tung styrketrening.

Ut på tur, aldri sur! 
 
 

Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits