Follow
 • MAT
 • Har du smakt grove pestoknuter?

  • 31.01.2016, 17:13

  Jeg har lenge hatt lyst til å bake pestoknuter, og i dag var det dags til å sette av litt tid til dette.
  Disse passer utrolig godt til både supper, salat, gryteretter m.m., og holder deg mett lenge.

   

  Oppskriften holder til ca. 15stk., så om dere er mange i familien kan du bare doble oppskriften.

  ss smør
  dl H-melk eller lettmelk               
  25 g gjær
  200 g cottage cheese, original eller lett
  ts salt
  0,5l sammalt hvete, grov
  0,5l hvetemel    
  Pesto

  Revet ost og sesamfrø.
  (Anbefaler å ikke kjøpe den billigste pestoen, men heller legge i noen ekstra kroner eller lage den selv).

  Varm melk og smør til fingervarmt. Smøret trenger ikke være smeltet.
  Tilsett Cottage cheese og varm opp til fingervarmt igjen. Dette går raskt, så pass på.
  Putt gjær, melkeblanding og resten av ingrediensene i en bolle og elt til deigen blir fast og fin.
  Dekk bollen med plast og hev i 45min.

  Ta litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til samme str. som en stekeplate.
  Smør et tynt lag pesto på hele flata og brett den ne halvdelen oppå den andre og skjær deigen i strimler på ca. 2-3cm ved hjelp av et pizzahjul.
  Snurr remsene og knyt de før du legger de på en stekeplate.
  Hev i 40min. under håndkle.

  Strø revet ost og sesamfrø på toppen, og stek de midt i ovnen på 225c i 16-20min.

  Server de gjerne mens de enda er litt varme ♥

   

  #Mat #Matoppskrift #Pestoknuter #Baking

  Lørdag og film

  • 30.01.2016, 22:03

  Shopping og Ikea med Monica, etterfulgt av montering av skuffer i høyskapet på kjøkkenet ble dagens aktivitet. Ble litt gira, så biff med tilbehør og noe godt i glasset gjorde susen til en sliten kropp nå. 
  Resten av kvelden blir å pleie hosten, og sofaen med Inception på tv-skjermen. Som jeg absolutt kan anbefale for dere som enda ikke har sett den.

  Ønsker dere en fin fin lørdag♥


   

  Veiedag og gratis treningsdagbok

  • 29.01.2016, 12:39

  Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om ei flott treningsdagbok! (Ikke sponset)


   

  Mange av de som trener regelmessig bruker treningsdagbok for å notere dagens trening/aktivitet. Ved å notere i en slik, kan du få en god oversikt over hva, og hvor ofte du trener, samt hvordan du presterer på de forskjellige aktivitetene. Jeg for min del har ikke trent så mye at jeg har ønsket å bruke penger på en slik, men har hatt et ønske om å skrive dagbok for å forsøke å få opp motivasjonen litt. Den siste tiden har jeg jo heller ikke trent generelt, så da har det ikke vært noe å notere ned for den saks skyld.

  Her om dagen kom jeg over siden til Melk.no, hvor man enten kan laste ned eller bestille en slik bok. Jeg valgte å bestille, og noen dager senere lå pakken i postkassen.
  I denne finner du mange oppskrifter og tips, og du kan bestille opptil 3! stk. pr. persjon. Og det beste av alt? Den er gratis!

  Min har ligget fremme i noen få dager nå, og allerede i går fikk jeg lyst til å ta frem mølla for å ha noe å notere inn. Det ble med 40min. og 3km gange.. Tenk at jeg faktisk klarte det! Jeg fikk en god mestringsfølelse, og dèt er ikke noe jeg har hatt mye den siste tiden. Så nå har jeg fyllt inn mine mål for januar og februar, og motivasjonen til å gjennomføre målene er der faktisk!

  Du kan bestille den Her.


  Fredag er forresten veiedag! Og med bursdagsfeiringer, kaker og mye annet godt her jeg ikke tenkt så mye over å passe på vekta på den måten jeg har ønsket de siste to ukene. Jeg har forsøkt å ikke goffle innpå, og har i grunn klart det mye bedre enn forventet. 
  Vekta er opp 1,5kg på to uker, men jeg er faktisk ikke så veldig skuffa over resultatet egentlig. Det er jo reelt mtp. hva jeg har spist, mye vann i kroppen og lite fokus, også får jeg heller forsøke på ny nå fra i dag. 

  Bruker du treningsdagbok?

   

  Følg meg gjerne på Facebook, så får du oppdateringer når en ny bloggpost er lagt ut :)

  Ønsker jeg ikke gå ned i vekt nok?

  • 28.01.2016, 19:07

  "Du ønsker det ikke nok".. "Slutt og syt og gjør noe med det".. 

  Dette er kommentarer som folk lirer ut av seg til folk som har problemer med å komme i gang med livstilsendring eller få en lettere hverdag. Og jeg kjenner jeg blir provosert.
  Det er så utrolig lett å fortelle andre hvor enkelt det er.. For det er jo tross alt bare å bestemme seg, og fordi om det er tøft til tider så er det lett..
  Og jeg skal skrive under på at det er forbanna lett! Men om du ikke er på rett plass mentalt, så vil du slite uansett hvor mye du har bestemt deg for, eller ønsker å endre på livsstilen. 

  De fleste som er overvektige og/eller deprimerte sitter inne med en bagasje. Det kan være på størrelse med en håndveske, eller det kan være flere store kofferter med møkk fra fortiden som ingen andre vet at de bærer på. Disse trenger ikke være aktive i tankene til personen som har det tøft engang, men det jeg vet er at man ofte må få unna noe bagasje for å kunne hjelpe seg selv. Det er ikke alle som er sterk nok til å drasse på all denne bagasjen i håp om å få en bedre og lettere hverdag alene. Ofte er det ikke så mye som skal til heller for å bare endre tankegangen pittelitt, som er nok til å klare å snu helt om på flisa. 

  Jeg har vært der selv.. Jeg er der selv.. 

  Som jeg kan huske, har jeg slitt med tilbakevendende sosial angst og depresjon siden videregående. Uten noen form for hjelp, så har det gått over i lengre perioder før det har kommet tilbake igjen. Og det er når de dårlige periodene kommer, at det blir vanskelig. Vanskelig å forholde seg til andre, vanskelig å forholde seg til seg selv..
  Jeg har kanskje ikke hatt like mye motgang, eller hatt det værre enn mange andre, men jeg har møtt motgangen og reist meg gang på gang.. Jeg har hatt avhengigheter siden barndommen hvor mange har måttet gå i terapi i flere år før de har klart å slutte, der jeg endelig plutselig bare hadde en grei dag og klarte å slutte helt av meg selv.
  Det var som å trylle!

  Men personligheten er ikke sterk nok til å takle alt til en hver tid, og alle har hver sine svakheter som kan komme og gå i perioder.
  Ofte har jeg tydd til mat, og jeg er ikke alene. Men jeg har klart å gå ned i vekt, jeg har snudd helt om på livsstilen. Og vet du hva? Det var helt utrolig! Så glad, så mye energi, så enkelt å få til alt man hadde lyst til! Jeg strålte så mye at venner begynte å kommentere det, og positive hendelser kom på rekke og rad.
  Så ble det litt svart igjen.. Vekta raste opp på ny, og usikkerheten på hva jeg sto for og hvem jeg var kom sigende igjen.. Om jeg ønsker meg frem til en slik hverdag igjen? Visst faen! Og jeg har bestemt meg! Jeg har bare ikke fått det til denne gangen enda.. 

  Ønsker jeg det ikke nok da eller? Jo!, men jeg har tusen andre ting som er viktigere å få bukt med, før jeg på ny klarer å komme dit jeg var for noen år siden.

  Noe klarer man uten problemer, noe rømmer man i fra, noe nytt kommer gjerne på, og det vanskeligste ligger igjen og må til slutt tas hånd om for å komme helt over det. Så sitter man der.. Ofte klarer mange ikke be om hjelp engang, og når man først gjør det, så kommer spørsmålet: "Har du ønsker om å ta ditt eget liv"? Og har du ikke det, så er du dessverre ikke syk nok og får klare deg selv.

  Dessverre så er det altfor ofte at man trenger bare noen autoritære å snakke med.. Noen som kan hjelpe å hjelpe seg selv.. Hjelpe seg selv med å forstå hvor skoen trykker, spørre spørsmål som hjelper en selv med å finne svar på løsningen. Men man trenger noen som viser forståelse, og som man har tillit til.
  Da kan det være lett for disse også..

  Så kjære dere som ber andre skjerpe seg.. Har du selv vært flink til å takle motgang.. Vært flink til å bestemme deg selv for å klare å endre hverdagen din på alle plan i livet? All ære, og flott jobba! 
  Men før dere vet så mye om hvorfor andre ikke klarer det, har de kanskje allerede reist seg alene fra flere motganger dere selv hadde trengt bistand for å komme over. Og kanskje er det de trenger hjelp med til slutt, den motgangen du selv klarte å takle enten med eller uten hjelp.

  Takk for at du leste, og del gjerne ♥ • MAT
 • 6 års bursdag med tema

  • 27.01.2016, 16:38

  I helga ble Andreas hele 6 år, og ønsket tema denne gangen var "De Utrolige". Han har vært hekta på de siden han fikk seg Playstation3 til jul for et år siden og da jeg elsker å pusle med slikt måtte jo ønsket bli oppfyllt. Det blir bare lettere for hvert år å få kaken slik jeg ønsker, og måten jeg lager de på er ganske enkelt og det tar ikke så alt for lang tid heller når man først har gjort det et par ganger.

  Til familiefeiringen ble det kake med logo og superheltmaske, barnebursdagen på Leo´s lekeland fikk cupcakes med rød smørkrem og hele familien De Utrolige, og frukta til feiringa i barnehagen fikk "det lille ekstra" også :) 

   
  #6år #Barnebursdag #Bursdagskake #Temakake #Deutrolige #Muffins

   

   

  Endelig ble det Pinocchio

  • 16.01.2016, 15:34


   


   

  I juni var vi så heldige og vant 4 billetter til Riksteaterets forestilling Pinocchio, og i går var dagen endelig kommet. Vi kom oss ut til Melhus og fikk med oss en morsom versjon av hans ferd fra å være en treskalle til å bli en gutt med sjel. Forestillingen passer både barn og voksne fra 5år, og om du skulle ha akutt behov for å finne på noe annet enn det du gjør til daglig med barna, så anbefaler jeg å stikke en tur for å se denne forestillingen. 

  Dette er forestillingen for alle som lurer på om det er nødvendig å gå på skolen, om det er greit å spise godteri hele dagen og være oppe så lenge man vil, om penger vokser hvis man graver dem ned og nyttige ting i den duren! Og alle som tror på feer, liker å snakke med gresshopper og av og til føler seg som en treskalle. Kanskje finnes det også noen foreldre som trenger å lære seg litt oppdragelse?

  Både oss voksne og de to guttene på 6 og 9 år var veldig fornøyde med forestillingen, og etter forestillingen har man også mulighet til å treffe skuespillerne og ta bilder med de.

  Nå har de vært sør i landet, så om du oppholder deg en plass i midtnorge, eller nordover, så skal du ha mulighet til å få med deg stykket på disse plassene:


   

  Tusen takk til @Riksteateret for en flott forestilling ♥

  #teater #Familie #Barn #Sammen #Riksteateret

  Sykt perfekt..

  • 14.01.2016, 01:57

  Denne traff meg virkelig midt i hjertet!

  Det å ha kjent på mange av følelsene, tankene og angsten disse jentene har i hverdagen, det å ikke strekke til, ikke være god nok eller pen nok for "normalen" osv..
  Nå er jeg nesten dobbelt så gammel som flere av de, og presset var ikke på samme måte før i tida. Men tankene, reaksjonene og følelsene var mye av de samme fordi om.

  Det at det er så mange som sliter, sier jo en del om hvilket samfunnspress både unge og voksne blir utsatt for i dag. Høy lønn, færre ansatte, flere arbeidsoppgaver og tanken på å kanskje ikke komme gjennom nåløyet på det man ønsker å jobbe med fordi man man ikke har høye nok karakterer eller høy nok utdanning kan være en stor påkjenning til en ungdom som fortsatt er i utvikling. 
  Og dette er kun nåla i høystakken på alt det både ungdom og voksne sliter med i dag dessverre..

  Så kommer vi til utseendet og personlighet.. Pene, slemme, snille, og annerledes mennesker er det over alt, og det er oss selv som setter standarden for hva som er akseptabelt å godta og ikke, og man tenker som oftest ikke over det selv engang. Fordi alle er forskjellige, men siden hun ene har en tynnere nese, eller han andre har en strammere kropp som man selv synes er fint, samtidig som man kanskje i barndommen fikk høre at en eller flere ting ved utseendet til noen andre, eller seg selv så litt stort eller smått ut, så higer man etter å se ut som noen andre og ikke seg selv.
  Det er utrolig synd og det ødelegger så ufattelig mye av selvtillitten til en person. Tenk så mye lettere man hadde hatt det om man bare kunne følt seg godtatt både av seg selv og alle andre!

  Det er så utrolig viktig å få dette ut til alle, slik at de rundt og de som sliter kanskje ikke føler seg så alene og at de forhåpentligvis får raskere hjelp. Bare det å høre noen andre fortelle om sin historie fikk meg til å tenke enda et hakk lengre. Så stor takk til TV2 som har laget serien. Den er sykt viktig for mange av oss. ♥
  Bilder er lånt fra Weheartit♥

  Ojda!

  • 11.01.2016, 16:46

  Såh.. Nå har jeg vært i dårlig form siden romjula hvor det ene har overlappa det andre, så da er det bare å håpe på at formen tar seg virkelig opp igjen om en dag eller to, for nå er det bare litt halsvondt og hoste som er igjen. Jeg har gledet meg til å komme i gang med treninga igjen, men hittil har det vært nok med en tur på butikken. 

  Så var det den berømte vekta! Med dårlig form har ikke matlysten vært på topp på noen uker, men har da fått i meg mest på etterniddagen da formen har steget i løpet av dagen.
  Vekta viste faktisk -2,8kg på fredag og jeg merker det veldig godt. Det er så utrolig godt å ikke føle seg som ei dårlig stappa pølse, og at det bare skulle noen få kg til for å føle seg litt bedre er jo bare enda mer utrolig. 

  Jeg har fundert litt på hvordan vektnedgangen skal være og jeg skal fortsatt ikke ha noen fast dato for når jeg skal nå målene mine. Jeg har bestemt meg for å belønne meg selv for hvert ca.2,5kg jeg har gått ned på en fredag og veiedag. Det vil si at fordi om jeg gikk ned 2,8kg denne gangen, så skal jeg ikke ha belønning før vekta viser minimum 2,5kg mindre enn siste belønningsvekt. 

  Endelig har jeg pga vektnedgang unnet meg noe jeg lenge har ønsket meg, og dette var første belønning. ♥


   

  Nye muligheter

  • 05.01.2016, 00:21

  I går var det endelig en dag uten kvalme på over ei uke og jeg virkelig lengtet etter sunn og god mat igjen. Jeg ble fysen på fisk på lørdag, så inviterte lik så godt søs og barna ned til middag i går. Med dilla på strikking ble det ikke "nok tid" til å dra på butikken på lørdag så måtte ta bena fatt til Rema i går, noe som var både en kald og frisk fornøyelse men som i tillegg ble årets første gåtur på over 4km. og en sykt god middag med laks og rotgrønnsaker.

  Det merkes at kroppen ikke er den samme som for bare noen mnd siden, og det er utrolig stor forskjell på å være aktiv og normalvektig kontra overvektig.
  Det å kjenne at kroppen stritter i mot når du er ute for å gå det som før bare var en liten tur i friske minusgrader, og å legge seg med kramper i knærne er absolutt ikke behagelig, og jeg har lovt meg selv at dette ikke kan fortsette lengre. Jeg hadde så mye glede og overskudd for snart to år siden, og det er på tide å ta tilbake dette og gi kroppen det den har behov for og fortjener.

  I dag har kroppen sagt stopp igjen med muskelverk og brygger nok mest sansynlig på en forkjølelse som ikke skal få stoppe meg. Maten har gått greit til i dag, men i morgen skal vi ha pannekaker til middag og jeg har en haug med pannekakerøre med masse sukker i liggende i skapet. Så da gjenstår det å se i morgen hvordan jeg takler det og om jeg får til å prioritere en sunnere løsning i løpet av dagen.
  Nyttår 2016

  • 02.01.2016, 00:31

  Godt nyttår! 

  Håper alle hadde en hyggelig feiring. Selv hadde jeg barnefri, men har vært i uggen form ei ukes tid, så jeg ble værende hos søstern med familien i går.
  Formen er fortsatt ikke bra, og med lite energi og kvalme har sofaen vært min venn i dag også. Det positive er jo at jeg allerede den siste uka har klart å gå ned 2kg, noe som er en fin start på vektnedgangen for 2016. (Fordi om det ikke er på den optimale måten *kremt*)

  Ellers så har jeg som mange andre valgt å ha nyttårsforsetter for det kommende året som er:

  • Blogge oftere
  • Trene minimum 52 ganger i form av styrketrening eller gåturer
  • Gå ned minst 10kg
  • Bli en bedre versjon av meg selv.

  Disse er såpass lette forsetter at det skal ikke være mulig å få panikk noen få uker før nyttår 2017 som jeg tidligere er vant til, og den siste vil komme seg automatisk etter jeg har fått i gang de to i midten.
  I dag, og de neste dagene skal jeg nyte det siste som er igjen av julen før pynten tas ned og det nye året starter for fullt.. Jeg er klar, og jeg gleder meg!! ♥
  Klem ♥

  Karina

  På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

  Follow

  Search

  Bloggdesign

  hits