Follow

Jeg bare måtte

 • 28.02.2016, 20:49

Nesten 3 uker hjemmeværende og jeg gikk nesten på veggen i dag. Jeg var virkelig klar for å ta fatt på den nye tilværelsen, men det ble litt vanskeligere enn jeg hadde håpet.

Nå har jeg følt meg som en rasert utedass alt for lenge, og denne gangen skal det ikke gå like langt som tidligere.

Så i kveld måtte jeg bare komme meg ut for å få i meg frisk luft. Om ikke så langt, så måtte jeg bare komme meg ut.
Nesten 2,5km ble det og det gjorde sykt godt til kropp og sinn! Så nå er det inntatt proteinvaffler, smoothie og Lucy på tv´n for kvelden.
Ønsker dere en fin kveld <3

Veiedag

 • 27.02.2016, 16:14

God lørdag dere!

I går var det ny veiedag, og som jeg kan se så har jeg ikke oppdatert vekta på to uker!? How ruud!


Bilde er lånt fra nettet

Anyways.. 
Det var en glede å sette skavankene på vekta, for på to uker har jeg gått ned nøyaktig ett kilo! Hurra!
Det vil si at jeg har 1,6kg igjen til neste delmål blir nådd. Det går ikke så altfor raskt, men det går nedover, og det er det som er hovedsaken.

Når det er sagt fikk jeg spørsmål fra søstern om hva jeg ønsket å unne meg når den dagen kom, og jeg ble faktisk usikker på om jeg skal unne meg noe i det heletatt denne gangen. Jeg synes egentlig jeg har både kjøpt og fått en hel masse før jeg engang har kommet dit.. Så jeg får se hva jeg finner på når jeg har kommet så langt.

I kveld skal jeg og søstern kose oss med biff og MGP. Jeg gleder meg! Og siden mamma har vært så snill og hentet en pakke på posten for meg i dag, kan det nok hende jeg begynner så smått å strikke på noe nytt igjen. Sjekk alt det garnet!

Ønsker deg en fantastisk flott lørdag ♥

Min redning

 • 26.02.2016, 11:13

Sponset innlegg

I forrige uke inngikk jeg et samarbeid med Nokadietten da jeg skal ned en god del vekt. Samtidig som jeg har planer om å opprettholde et normalt kosthold, vil Noka være en grei sidekick da jeg tyr lettere til feil mat og godis når jeg blir fysen på noe godt
om jeg ikke har lett tilgang til shake, barer eller andre enkle måltider.
Jeg har også tidligere brukt Noka-dietten til vektnedgang før brystreduksjon, samt
vektreduksjon av svangerskapskroppen kombinert med normalt kosthold og trening. 

Jeg har som dere kunne lese i går hatt vannkopper siden mandag, og med et titalls kopper i munn og svelg har hverken matlyst eller sult vært sentralt om dagen. Derimot har jeg vært en svimmel sofasliter som heller har spist vingummi fra helgas godispose som "næring". 
Vektnedgang har jeg hatt, men så absolutt feil inntak av karbohydrater og mangel på næring. Så når pakken fra Noka kom kunne jeg endelig få i meg en shake fra morgenen av med riktig næringsinntak.
Dette ble min redning og starten på en litt lettere hverdag med overskudd til å gjøre mere enn å bare sitte i sofaen å strikke. 

Gleder meg til å smake blåbærshaken, og som den søtmonsen jeg er kan jeg meddele at Caramel var veldig god!
Her er noe av produktene jeg fikk i posten:
Hvis du vil lese mer om Noka sine produkter, kan du besøke nettsiden deres her http://www.nokadietten.no

 

Spot on!

 • 25.02.2016, 23:09

Altsåå.. Dette året har for oss startet så sykt bra med sjukdom og atter sjukdom, og nå som det er vinterferie og planlagt oppdalstur skulle det jo ikke være noe unntak.

Jeg må si jeg har hatt et godt immunforsvar opp igjennom tida, og har sluppet unna alle barnesykdommer, ørebetennelser osv. Men nå er det visst slik at kroppen har behov for masse sykdom for å holde immunforsvaret oppdatert for fremtiden.

Så hva passer ikke bedre enn å gi meg vannkopper og en real porsjon med brennkopper på toppen? Blir en telefon til legen igjen i morgen, og det er vel ikke lenge til jeg har frikort for 2016!

Men! Noe godt har det kommet ut av dødtiden, for jeg har lært meg å strikke mønster, og må si jeg er veldig stolt av den første prestasjonen!
Ellers har det vært sofasliting, godis, black widows og mangel på næring som har preget dagene. Håper virkelig dette går over snart..

Beklager at jeg har vært fraværende de siste dagene, men jeg har virkelig hatt behov for å være i min egen lille boble.

Håper dere har hatt en flott vinterferie så langt! <3

System i rotet?

 • 18.02.2016, 23:46

Hei hei!
Har dere hatt en fin dag?

Min dag har vært mer effektiv enn den har vært på lenge, og jeg må si at de lysere dagene hjelper masse på humøret for tida.
Så i dag har jeg røsket ut av skuffer, esker og skap for å prøve å få litt mere system her hjemme, men om det funker gjenstår å se etterhvert som tiden går. 
For å ha system i rotet er ikke akkurat det samme som å ha rot i systemet, og jeg er 100% sikker på at jeg kommer til å irritere meg grønn en god stund fremover over at jeg aldri finner det jeg skal ha. Det blir med at jeg legger noe på en "lur" plass (som ikke akkurat er så lur), også får jeg panikk når jeg for eksempel har en buss jeg skal rekke.

Resultatet er da at innholdet i skuffer og skap ligger som en herja krigssone på gulvet når jeg kommer hjem igjen, og guttungen skjønner ikke hvordan alt dette rotet kan ha blitt til. Er vi ekstra heldige så venter vi besøk om en halvtime, så alt blir stappet tilbake igjen uten system i det heletatt. 
Det positive da er at jeg har fått sett hvor alt blir lagt igjen, og slipper samme regla om igjen på noen av skuffene. 
Det geniale er jo at Andreas også har oversikt i rotet mitt, så jeg kan spørre han om hvor jeg har lagt noe, og han går og henter det. Haha!

Men nå blir det litt mere fokus på system fremover.. Jeg startet i fjor med å merke noen esker, men kom ikke lengre enn som så..  Nå blir det forhåpentligvis andre boller slik at det blir lettere for oss begge å finne det vi skal, uten å være redd for å måtte tømme hele skapet.
For det er sant.. Er det kaos i hjemmet, blir det kaos i hodet.

Har du system i rotet? 

Gratulerer til meg selv!

 • 16.02.2016, 00:22

Seriøst! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt, og hadde du spurt mine nærmeste så hadde nok ikke de heller trodd for to år siden at denne dagen skulle komme.. Men i dag har jeg faktisk vært røykfri i hele TO! år, og jeg er sykt stolt over meg selv akkurat nå!
19 år gikk det, og jeg skal ærlig innrømme at røyken var min "bestevenn"..

Problemet var at den ikke akkurat var noen god venn.. Faktisk så var den absolutt den verste jeg noen gang har hatt!

- Mindre tid til Andreas
- Vond lukt
- Kostet masse penger
- Ødela kroppen innvendig
- Ga meg dårlig kondis
- Stygg hoste
- Avhengighet
++

Jeg forpestet nok garderoben i barnehagen med røykstank hver gang jeg skulle hente Andreas, og han stinket helt sikkert røyk hver gang vi hadde vært ute. Dette klarte jeg ikke tanken på etterhvert heldigvis..

Gaven for å komme helt hit var jo en Polar Loop 2, og jeg visste at jeg var lat altså.. Men fy fader for en annen oversikt jeg har over hverdagen bare etter noen dager! Jeg klatrer oppover på aktivitetsnivået og kjenner for hver dag hvor mye det lille ekstra skrittet bidrar til noe bra fremover! Så fra å være en sofasliter til å faktisk ta tak i fitnesballen fordi jeg hadde sittet på rævva i en time i går, så var den tusenlappen absolutt verdt det!

Nå har jeg hatt en "todagers" med middag ute på min favorittrestaurant og har akkurat trykkt i meg en skål med popcorn mens jeg har grini til filmen The Intern, så i morgen begynner hverdagen igjen og nye prosenter på overvåkninga skal nås ;)

Ønsker dere en god natt! ♥


 


 

 

 

Weigh in

 • 15.02.2016, 10:51

God mandag!
Skulle oppdatere dere ang. fredag i går kveld, men kvelden fikk en litt annen vending enn planlagt, så da får jeg ta det nå.

Fredag kom og jeg hadde sett for meg at jeg i beste fall hadde holdt vekta stabil siden forrige uke, da jeg har fått en del varsler om inaktivitet de siste dagene, men også vært mer aktiv enn jeg har vært på en stund. Men ytterlige 200g. kan faktisk skrives av, og 2,6kg igjen til neste delmål som minker for hver gang!

Jeg vet jo jeg hadde klart 1-2kg i uka om jeg hadde pusha på, men jeg vet også at jeg hadde gitt opp og gått raskt opp i vekt igjen når jeg hadde kommet dit jeg ville. For det ér vanskelig å finne en myk overgang fra vektnedgang, til å klare å holde seg stabil over tid i etterkant. Da må man lære kroppen å spise på ny igjen, og det har jeg erfart er litt for vanskelig for min del.

Ønsker du et bedre kosthold, men synes det er vanskelig å starte? Prøv deg frem og finn ut hva som funker for deg!
Noen av oss trenger faktisk å prøve seg på å bytte ut kun et måltid i uka til noe sunt, og kanskje over flere uker før det løsner litt. Går det for eksempel ikke med å bytte ut middagen, så prøv på ny med lunchen osv.. Og blir det for mye?
Ta deg en pause, kos deg og kjenn litt på hva du selv ønsker frem i tid når du spiser mat, og prøv på ny igjen etter en periode.

Uansett er det å forbedre ét måltid mye bedre enn ingen, og hovedsaken er at man ikke prøver så hardt at man gir opp med en gang. 
For min del kjenner jeg det er enklere å lære kroppen å være på lag fra start til slutt, slik at jeg vet hva jeg skal gjøre den dagen jobben med å holde vekta stabil begynner.

 

Lik og del gjerne, og følg meg gjerne på Facebook og instagram på "vei1videre" om du vil ♥

Rekeaften

 • 14.02.2016, 12:05

Først og fremst vil jeg gratulere alle mødre der ute med dagen, og håper dere får en fantastisk morsdag. Det fortjener dere virkelig!
Selv skal jeg feire den uten sønnen, men er lovet en liten videohilsen i løpet av dagen.

I går kveld hadde jeg og Monica jentekveld med reker, og for min del noe godt i glasset. 
Det er så godt å ha slike kvelder der vi får være sammen uten annet støy og snakke, enn den vanlige telefonen som alltid må avbrytes pga. noe annet.
Og når det ikke er så ofte vi får det til, ble vi sittende til klokken tre i natt og snakke om alt og ingenting. 

Det er litt rart å se tilbake på hvordan disse kveldene har utviklet seg. Fra ungdomstida uten store bekymringer, facemask, film og gutteprat,
til hverdag, jobb, barn, bekymringer og gleder. Litt for voksent for min del kanskje?
For jeg kjenner litt på at jeg i grunn ikke har lyst til å være såå voksen enda.. Men får vel trøste meg med at det sikkert løsner litt når barna blir større.I kveld blir det "date" med mamma og søstern på min yndlingsrestaurant her i byen, noe jeg har gledet meg til lenge!
Har dere noen planer for dagen?

Ønsker alle sammen en riktig god morsdag ♥

Husk å være deg selv, alle andre er opptatt!

 • 12.02.2016, 23:23

Jeg har i følge en bmi-måling, over 25kg for mye på kroppen.
Tidligere har jeg hatt som mål å være fornøyd på en viss antall vekt eller lavere, men jeg har aldri klart å bli fornøyd der heller. Og jeg tar vel ikke helt feil om jeg mener det er mange av oss..

Etter min forrige vektnedgang, ble jeg "voksen" og ga meg lov til å være fornøyd der jeg selv føler jeg er i balanse.
Det vil si at uansett om jeg trener 7 dager i uka, spiser bare sunn mat og veier 60kg, eller om jeg trener kun en dag i uka, og spiser masse junk og er 10kg tyngre, så skal jeg være glad og ha det bra med meg selv! Det, har målet mitt endelig endret seg til i dag. 

Jeg er ikke høyere enn 157cm og noen få ekstra kilo kan utgjøre stor forskjell både på utseende og komfort. 
Stor mage som ser ut som den er 7mnd på vei, dobbelthake som kan gå ned til skuldrene og celulitter på lårene. Dette har tidligere vært fokuset på å få vekk, men det er ikke det jeg føler trenger en forandring nå. Derimot har jeg en mage som er i veien, jeg sliter bukser, og har til tider så mye væske i kroppen at det er vondt å knytte neve. Alt dette og mere gir meg for mange hindringer i hverdagen, og derfor er jeg ikke fornøyd som jeg er. 

Så for å komme dit, ga jeg meg selv delmål på å gå ned 2,5 kilo.. Horfor? Det er ikke mye i gangen, jeg stresser ikke for å komme raskest ned i vekt, og jeg rekker å kjenne etter om jeg har fått den følelsen jeg skal ha slik at jeg kan stoppe opp og være glad! På veien skal jeg kunne kose meg med både trening og latskap, sunn og usunn mat, venner, men samtidig få overskudd til å være et forbilde og en mamma som overfører gode verdier til en liten gutt som skal ut i den store verden. 

Jeg vil alltid fortsette på veien videre fra å tidligere forsøke å passe inn over alt, til å finne meg!  

Så husk å være deg selv, for alle andre er opptatt ♥

 

En forhåndsgave, fordi jeg fortjener det

 • 10.02.2016, 19:45

Som jeg skrev tidligere i dag, så skulle jeg en tur på postkontoret for å hente en pakke jeg har ønsket meg lenge, og gledet meg til å bruke.
Postkontoret er i grunn rett over gata, men takk til PostNord som leverer pakkene sine minimum 2km unna her jeg bor.
Her om dagen hadde jeg en samtale med Nadia som ga meg tips om å utnytte dette med å gå dit istedenfor å ta bussen, og selvfølgelig måtte jeg nøle litt, og "se an været" (for jeg har virkelig vært lat i det siste)..

Men med motivasjonen som kom i går og at jeg fullførte treningsøkta, så har jeg vært motivert i hele dag! Så jeg tok på meg klær for en gåtur, satte i gang Nike-appen og gikk av gårde uten engang å tenke over hvilken buss jeg kunne ha tatt istedenfor. Samtidig så synes jeg at jeg fortjente gaven enda mer når jeg også har gått 4,4km ekstra for å få den!


 

Såh.. Jeg har hevet meg på bølgen og kjøpt meg aktivitetsarmbånd! Jeg har vurdert å kjøpe det i mange mnd, men har vært usikker både på hva jeg har gjort for å fortjene det, og på hvor mye penger jeg skulle legge i et slikt. Det endte på en blanding av funksjon, utseende og en grei pris. Og med dette skal jeg få bedre oversikt over aktiviteten i hverdagen min, samtidig som jeg er sikker på at det vil hjelpe enda mer på motivasjonen fremover. 

Hva jeg har gjort for å virkelig fortjene dette, kommer det en blogpost om på mandag ♥

 

Dagen derpå

 • 10.02.2016, 13:31

Gårdagen ble jo litt annerledes enn hva den har vært i et par år nå, og jeg må innrømme at jeg tok litt hardt i da jeg trodde jeg skulle klare 200 hopp med hoppetau og 10 minutter med rockeringen. For jeg tar meg selv ofte i å tenke at jeg ligger på samme nivå som før jeg sluttet å trene, og får hver gang en påminnelse om at det er jeg absolutt ikke! Haha! 

Jeg hadde virkelig trua på at å hoppe hoppetau skulle være lett, men med ekstra kilo på kroppen og en lang periode med minimal spensttrening ble det en ekstra tung trening med toppen 7 runder sammenhengende. Jeg holt ut da, og fullførte mine 200! 10 minutter rockering derimot ble til 5 minutter med smerter, for etter ca.10 runder måtte jeg hente den tykkeste hettejakka for å polstre hoftene. Det ble med de 5 minuttene og i dag er jeg lett mørbanka..
 Jeg er fortsatt sterk i armene, så hadde nok glatt klart 10-20 push ups til, men først skal jeg fokusere på å komme i gang igjen.

Nå har jeg akkurat spist en kjempegod salat med laks fra middagen i går, så nå skal jeg bare ordne meg litt før jeg tar en spassertur til postkontoret for å hente en pakke fra G-sport som jeg har ønsket meg lenge, og gledet meg masse til!

Ønsker deg en fin dag ♥

Jeg har motivert meg selv!

 • 09.02.2016, 18:00

God kveld dere!

Etter helgas sykdom så har jeg virkelig blitt døgnvill, og klarte ikke stå opp før kl.11 i dag.. Det hjelper jo ikke på med mørketida heller, så jeg gleder meg utrolig mye til våren og sommeren kommer tilbake med lysere dager og mere overskudd!

Før jeg sto opp tok jeg en liten tur innom Facebook og fikk se tilbakeblikk på hva jeg har gjort på denne dagen tidligere år, og jaggu ble jeg ikke motivert av min egen trening fra 2013! Det var virkelig en good følelse å endelig kunne se tilbake på hvor bra jeg en gang har jobbet, istedenfor å tenke hvor trist det er å ikke være der lengre, samt hvor lang veien dit igjen er nå. For uansett, dit skal jeg, og jeg gir ikke opp fordi om motivasjonen innimellom forsvinner for en periode. 

Så i kveld skal jeg faktisk ta denne økta men bytter ut spinning med 3km på mølla og 25 sit ups..

200 runder på hoppetau
10min rockering
50 sit ups
10 push ups, og
5km spinning

Denne økta ble altså utført for 3 år siden med 16kg mindre på kroppen! Og den skal nå tas på ny.
(Stakkars naboen i etasjen under!)


(Meg 9.februar 2013)Har du noen gang opplevd å bli motivert av deg selv?

Ønsker deg en fin dag♥

 

Its out!! (Video)

 • 08.02.2016, 23:53

Lite blogging i helga, men her har vi hatt vannkopper i hus, og jeg må si at å være inne på tvang er mye værre enn å ønske å låse seg inne. Vi har vært heldige med lite kløe, dog ørebetennelse, trommhinne som sprakk, tusenogtyve timer med playstation og en 6åring med hormonsvingninger, så har vi måttet overleve på litt galskap.. For min del er jeg like sprø til vanlig, og Snapchat hjelper ikke akkurat på om spørsmålet om tvangsinnleggelse skulle dukke opp. Lyst til å se videoen? stikk innom @vei1videre på instagram, og trykk gjerne på både "like" og "følg"-knappen ❤

 

#Snapchat #galskap #artiteungan

 • MAT
 • Boller til Fastelavn

  • 06.02.2016, 20:25

  Seriøst! Dette er ikke de mest sunne bollene, men jeg skal med hånda på hjerte si at disse bollene er de beste jeg noen gang har både laget og smakt.
  Det er ikke ofte jeg baker boller, men når det da er fastelavn i morgen fikk jeg en fin unskyldning til å bake disse herlighetene igjen.
  Oppskriften er enkel og kjapp å gjennomføre, og deigen er lekende lett å jobbe med!

  Til ca.20 boller trenger du:

  5dl Melk
  150g Smør
  125g Melis
  1pk Tørrgjær
  750g Hvetemel
  1/2ts Kardemomme

  La smør, melk og melis koke opp før du avkjøler væsken til ca. fingervarme.
  Bland mel, kardemomme og gjær i kjøkkenmaskina, og spe med væsken.
  La det elte til deigen har blitt fast og fin.
  Del opp i ca.20 biter, rull til boller med en gang og hev de på brettet under et håndkle i en time.
  Pensle med egg før steking på 225 grader i 7-10min.


   

  Server med syltetøy, friske bær, pisket krem, og dryss gjerne litt melis på toppen, håper det smaker ♥

  Weigh in

  • 06.02.2016, 13:29

  God lørdag alle sammen!

  Her fikk vi vannkopper i hus på torsdag, så gårdagen ble brukt til å sløve på sofaen, se på filmer, spille playstation og rett og slett bare slappe av og kose oss.
  Vekta skulle også sjekkes, og uka her har også vært lite aktiv som tidligere uker så jeg var litt nervøs. På matfronten derimot har det gått ganske bra, og jeg har klart å fokusere på enkeltmåltidene istedenfor å droppe hele dagen bare for en utskeielse her og der. Yey!
  Så nå mangler jeg bare 300g til jeg er der jeg var i uke 1, og 2,8kg til neste belønning. 

  Resten av dagen i dag går til litt husarbeid og baking av verdens beste boller til Fastelavn i morgen.
  Og har du planer om å bake i kveld, eller i morgen så kan du stikke innom bloggen i kveld for oppskrift på bollene.

  Ønsker dere en fin dag ♥

  #veiedag #vektnedgang #livsstilsendring 

  Lunchtime

  • 03.02.2016, 12:04

  Tusen takk for alle ønsker om en god bedring i går og i dag! Jeg har virkelig gått mange runder med meg selv i dag om jeg skulle ta noe mer av hostesaften, men for å bli bedre så må jeg nok bare fortsette til den verste hosten gir seg. Det blir derimot en god del lavere dose enn i går, og noen anlegg for å bli avhengig av medikamenter har jeg nok heldigvis ikke! 

  Til lunch i dag fikk jeg lyst på noe jeg aldri har laget meg hjemme før, og takket være all den gode maten kristinaandersen la ut på bloggen i dag ble det en utrolig sunn og god kyllingsandwich og iste. Nå er klesvasken i full gang, og jeg skal forsøke å få strikket ferdig den buksa jeg sleit så med i går i løpet av dagen.

  Håper du får en fin dag ♥

  #Lunch #kyllingsandwich 

  Rusa på morfin

  • 02.02.2016, 23:02

  Så sitter man her da.. Så fjern at idol var det eneste som kunne være mulig å se på tv, og et tappert forsøk på å strikke siste del av foten på en ullbukse som til slutt endte i å miste masker og rekke opp to runder igjen.. Haha..

   

  For etter 6 dager, snart to bokser Fribol, søvnløse netter, te, sjokolade, vann, hostesaft, febrilsk tygging av tyggis og forsøk på å dampe lungene ved å trykke trynet ned i en tupperwarebolle full av kokende vann, satt jeg fortsatt med et ansikt så rødt som en tomat og vridninger ikke engang en akrobat ville forstått seg på.

   

  Så i dag ble legen kontaktet og den berømte Cosylan ble endelig min!

  Lite visste jeg at hele10ml skulle slå seg så rett i toppen på meg! Haha.. Og jeg som trodde jeg bare kunne bli litt trøtt sitter her med en sykt rar følelse av å være rusa på hostesaft..

  Sikkert noe som å være drita på vørterøl!

   

  Jeg hater virkelig denne følelsen, men vondt skal vondt fordrives, og jeg håper virkelig ting er bedre i morgen!

   

  Karina

  På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

  Follow

  Search

  Bloggdesign

  hits