Follow

Langfredag

 • 25.03.2016, 20:13

Dag 4 og på treningsplanen i dag var det å gå 20min, samt styrketrening igjen. 
Kostholdet har vært bra med knekkebrød, salat og kyllingwok, men treningen har det vært litt frem og tilbake med.
Det gikk fra å skulle på tur, kanskje droppe den, kanskje ta den allikevel, og til slutt bestemte jeg meg for å kun trene styrke.
Men.. 3 timer etter at jeg bestemte meg for det, fikk jeg ånden over meg og bare hoppet i skoene og labbet ut!

Hva skjedde?? Var det langfredag som ga meg ekstra tid til å tenke? haha.. Neida, men så tungt som det har vært å komme seg ut tidligere, så trodde jeg nesten at jeg måtte gjennom et samlivsbrudd til for å få tilbake motivasjonen jeg hadde sist. Og med mangel på et mannfolk, så hadde nok dét tatt sin tid..
Såh.. Jaggu ble det nesten 40 minutter og raskere gjennomsnittstid enn i går!

Nå er jeg virkelig i gang fordi om jeg kjenner jeg må jobbe for det hver dag, men dørstokken har endelig blitt lettere!
Så nå blir det styrketrening og dusjen før strikketøyet tas frem og jordbær, kesam og proteinpulver nytes til Once upon a time.

Ønsker dere en flott langfredag!
 

Kjerringa mot strømmen

 • 24.03.2016, 23:37

Da var endelig påska her, men dette året ble det hjemmepåske og barnefri gitt..
Derimot fikk jeg ånden over meg til å sette inn et ekstra gir på kosthold og trening, og kanskje hjelper det å koble ut alt som er støy rundt meg.
Jeg er nå på dag 3 uten sukker og det går forsåvidt greit, uten sprekker, men jeg har kost meg med et par never popcorn og i kveld ble det proteinvaffler som kvelds etter styrketreninga.

Denne gangen starter jeg lett da jeg tidligere har gått rett på der jeg sluttet for to år siden. Noe som gjorde at jeg mistet litt piffen for hver gang jeg så hvor dårlig trent jeg var. Så nå blir det noen runder der jeg ikke øker, men heller har fokus på at jeg skal klare å komme over dørstokken og fullføre øktene.
Og hittil har jeg hatt 3 dager med godt kosthold og 2 dager med aktivitet som jeg er storfornøyd med!
Spesielt nå som alle andre mesker seg i sjokolade og påske egg om dagen ;p

Her er forresten trenings- og matplanene mine for påsken, med endringer på lørdag med familiemiddag og påske egg på meg også. 

Oppdatering

 • 23.03.2016, 12:34

Nå er det alt for lenge siden jeg sist blogget, men denne gang uten dårlig samvittighet. Når barn har behov for at du er både fysisk og mentalt til stede, så passer man på at man er det. Så den siste uka har jeg koblet helt ut og hatt fokus på tilstedeværelse, familie og sosiale aktiviteter istedenfor å oppdatere bloggen.
Vi har snakket mye, lyttet, hygget oss med venner og familie, slappet av, lekt og tøyset..
Og med dette har jeg med vilje glemt meg selv og vektnedgangen også. Og selv om det har kommet på noen få kilo, så har det så absolutt vært verdt det!

For i påsken blir jeg helt alene og i går hadde jeg min første dag uten sukkerinntak. 
Så utrolig godt å få litt fokus på seg selv igjen og kjenne at det går faktisk greit å være uten sukker og bakevarer også. 
Så i dagene fremover nå skal det jobbes hardt for å få inn rutiner, en friskere kropp og et lettere sinn. Litt sånn kjerringa mot strømmen, men i beste fall så fungerer det.

Hvilke planer har dere lagt for påsken? 

Jeg vil gratulere...

 • 13.03.2016, 23:30

Kjære, kjære Anna!

Gratulerer så mye til hele familien med et barn til på vei.
Jeg unner dere virkelig en fantastisk og lykkelig fremtid sammen.
Og til haterne: Jeg unner dere også en fantastisk og lykkelig fremtid, slik dere ønsker den skal være for dere ♥

Adjø

Jeg gjorde det virkelig ikke?!!

 • 12.03.2016, 12:48

Med all den fokusen på inntak av smågodt, hva det gjør med kroppen om det blir for mye, og hvor mye man må trene for å forbrenne møkka, så valgte jeg å gå for tilbudet. Jeg har alltid vært glad i godteri, og det er ikke til å legge skjul på at det faktisk har blitt mitt svakeste punkt etter at jeg sluttet å røyke for to år siden. Jeg har knapt ikke klart å gå en dag uten å putte noe søtt i munnen, og inkludert en stillesittende hverdag har det vært med på å gjøre meg lat og feit!
Det er kun min skyld, men med så mye motgang på kort tid og ingen ønsker om å gjennoppta røykinga igjen, ble det til at jeg rømte i spisinga for å holde motet oppe på resten av motgangene og usikkerhetene som gnagde meg hver dag.

Det er absolutt ikke å anbefale, men det var det som skjedde når det ble for mye å takle. Også smalt det på en runddans med negativitet, tretthet og man har mer enn nok med seg selv å forholde seg til. Mange er flinke til å skjule dette utenfor husets fire vegger, men for min del går det ikke da jeg dessverre ikke sto først i køa da noen delte ut pokerfaces og falske glis.

Såh.. Med dårlig råd og søtsug nesten hver dag uansett, så hvorfor ikke kjøpe inn en del nå som det er på tilbud?! 
Da har jeg ekstra penger til å kjøpe inn den litt sunnere varianten av mat som jeg ønsker å unne både meg og Andreas.
Tidligere har jeg kjøpt en pose godt og latt den være åpen. Vel bekomme liksom..
Men denne gangen fikk jeg lyst til å gjøre noe annet og se om det virket, for uansett må jeg lære meg å ha varer som frister i skapet om jeg skal gi gode verdier videre til Andreas. For det skal være lov å spise spise godis så lenge vi ikke overdriver og bruker det til å glemme følelslene.

Det var på tide å ta oksen ved hornene! 
Så jeg kjøpte lik så godt inn to kilo smågodt til en nett sum av 60kr! i går. (Hamstret selvfølgelig inn andre matvarer også).
Tok frem noen brødposer for å fordele det hele på like mengder med godteriskåla som målebeger.
Så nå har vi 5 poser med smågodt fremover som skal åpnes kun på lørdag. Samtidig som det ble igjen litt til meg i kveld ;)
Så får vi se nå da, om det hjelper å ha en plan og dele det opp for å ikke spise for mye på en gang.

God lørdag, og kos deg med godisen ♥
 

Må vi virkelig!?

 • 10.03.2016, 23:18

Seriøst! I hele to dager har vi blitt informert og oppdatert om prisdumping på godis. Uansett hvor på nett man er innom er det diskusjoner og meninger, og etter to dager er jeg nå drit lei! Det hele endte i tre never smågodt og en halv pakke pringles som faktisk har fått stå i fred i skapet siden helga.

Men hallo! Må vi virkelig blåse det opp så mye? Prisen på frukt vs prisen på godis har vi klaget på i alle år. Og alle vet at for mye inntak av godteri og usunn mat kan gjøre en feit. Nå er det snart påske og innkjøpene er i full gang, og folk hiver seg over godisen som gribber. Men so what? Om en person velger å kjøpe 500g eller 5kg, så har vi vel ikke noe med å legge nesen vår i det? Det kan være forskjellige grunner til at noen velger å kjøpe ufattelig mye godis, og det er kun den personens business og ingen andres.

Dessuten er det ganske vanlig å kose seg ekstra med påske egg fyllt med snop og andre godter i høytider.. Det viktigste er vel at vi ikke erstatter et normalt kosthold med godisen, og samtidig holder oss i aktivitet gjennom hele dagen?

Uansett.. Vi er voksne og må lære oss å ta ansvar for egne valg, fordi om det ikke er gøy å gå forbi smågodtet med superpris. Vi må lære barna våre riktige verdier og ta nøytrale valg slik at de ikke bytter ut det vanlige kostholdet og ender opp med godisposen i fanget hver dag.

Og hvem sitt ansvar er det? Det er hverken Rema eller Bunnpris sitt..

Det er vårt!

Hurra!

 • 09.03.2016, 21:46

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men har fått kastet på meg nok en forkjølelse denne vinteren. Ante ikke det kunne være mulig, men det er det da tydeligvis. For å prøve å få ut møkka ganske raskt, så var planen i dag å gå en tur til Bunnpris for å nyte litt av finværet og få svettet litt ekstra enn å bare ligge på sofaen. Hadde jeg fått med meg Tutti på turen, hadde det nok blitt med en tur på 2-3km og noen pakker kjøttdeig sikkert.

Men når jeg endelig var ute, så endte jeg faktisk opp ved elva med en banan, skinny latte og en haug med ender.
Og det beste av alt?!! jeg fikk faktisk lagt hele 8,3km bak meg! 
Samtidig fikk jeg også fyllt dagskvoten med aktivitet opp til 100% for første gang siden jeg kjøpte aktivitetsarmbåndet. 
Det trenger ikke alltid være så dumt med forkjølelse, og spesielt ikke når man får fyrverkeri på slutten av dagen.
 

Det er så godt å få kommet seg ut og rørt på kroppen. Og hver gang jeg får det til, så får jeg bare enda mere lyst på sunn og god mat. Til og med godterisuget holder seg langt unna. Så i dag feiret jeg lik så godt med ovnsbakt torsk og ovnsstekt selerirot og søtpotet ♥

Lunchtime

 • 08.03.2016, 12:30

Inneholder reklame

God formiddag!
Klokken 9:30 i dag, sto jeg klar i barnehagen for å gjøre unna litt dugnadsplikt, og siden jeg satt oppe til nesten kl.2 i natt med strikketøy og "Once upon a time" på tv´n, så var jeg ikke oppe av senga før kl.9. Siden jeg fortsatt går på medisin for brennkopper, må jeg vente en time før jeg får spist. 
Nå har jeg stått og vasket vindu i to timer, og er skrubbsulten! 

Valget havnet på varmlunch med Spaghetti Bolognese fra Noka-dietten med grove pestoknuter som du finner oppskriften på Her.
Jeg er glad i mye smak på maten, så jeg bruker å ta i litt pepper og Gastromat for ekstra smak.


 

Søndag

 • 06.03.2016, 17:29

Inneholder reklame

Fy søren, for en fantastisk og herlig dag vi har hatt her i Trondheim!
I 6 timer har vi fått vært ute og virkelig nytt finværet i dag.

Barnas skidag, sol, pølser, venner, lek og kakao i solveggen, og det er lenge siden vi har hatt det så flott! Når man er deltidsmamma, så har det ofte hendt at vi har mistet mange godværsdager som dette, og siden vi ikke har bil har det stoppet oss litt for å ha kommet oss ut i marka for å gå på ski osv. Heldigvis får vi noen slike flotte dager innimellom som hjelper oss å huske på hvor godt det er når vi endelig kommer oss litt utenfor byen og i frisk luft, så denne dagen er lagret godt i minnet og jeg håper virkelig at vi har mange slike dager sammen med snø i vente.

Selv har jeg såvidt prøvd langrennsskiene siden ungdomsskolen, så jeg er ikke helt trygg på bakker enda og heller er jeg ikke kjent med alle de forskjellige løypene som kan brukes. Så om du har peiling på lette løyper her i byen som både jeg og guttungen kan øve oss på, så rop ut! For vi vil gå på ski!
Veldig kjekt om det er plasser som vi kan busse til i helgene også.
Nokabar er et must i sekken for å holde blodsukkeret oppe.
Ingen vinterkos ute i snøen uten Kvikklunsj-sokolade.

Håper du har hatt en like flott dag som oss ♥

Fredag = veiedag

 • 04.03.2016, 23:09God fredag!

Da var det duket for nok en tur på vekta, og med tanke på forrige ukes resultat har denne uka gått ganske greit den også.
Jeg hadde jo flere dager der matlysten var på bånn, og klarte gå ned ett helt kilo.. Derfor hadde jeg ikke høye forhåpninger når jeg denne uka har klart å spise ordentlig igjen. Må vel ærlig si at jeg hadde forventa en oppgang på minimum et kilo, men det var faktisk ikke mer enn 200g. Og med tanke på at jeg har vært mer stillesittende pga. strikking enn ukene før, så sier jeg meg ganske fornøyd med dagens resultat.

Jeg kom også akkurat over et arrangement på Facebook som jeg har meldt meg på, og det går ut på å gå/sykle/løpe 10 mil i løpet av april!
Jeg har virkelig behov for å teste denne, for jeg er nødt til å få takklet denne dørstokkmila igjen en gang for alle.
Jeg higer virkelig etter å kjenne på den gleden det gir meg å være i aktivitet med et normalt forhold til godis, mat og drikke, og dit skal jeg igjen i løpet av denne våren. Og siden det ikke går like lett som forrige gang, må jeg bare få sparket meg selv bak noen ganger først før det slipper.

Ønsker dere alle en riktig fin fredagskveld ♥


 

Jeg ble hekta!

 • 01.03.2016, 22:49

"Jeg prøver noe lett første gang". 
Slik begynte det i det små.. Jeg forsøkte flere ganger, bare for morro skyld.
Og dritt gikk det. Misslykket nok en gang.. Helt til jeg skulle prøve meg på noe nytt, og denne gangen skulle det ikke mye til før jeg følte jeg var verdensmester. 


En strikkeoppskrift! 

Jeg ville strikke en ullbukse i rillestrikk og flere farger, for den var bare så utrolig stilig!
Å følge den til punkt og prikke var ikke aktuelt da jeg ved flere anledninger har bantes meg grønn over den forbannade rangborden som alltid måtte gå skeis.
Her har jeg sittet og regelrett ropt "rett, rang, rett, rang" i takt mens hele kroppen vugget, og jeg til slutt kunne se for meg selv sitte inne på et hvitt rom med en enslig enkel madrass, i et hjørne nede på gulvet..

Vel.. Jo mere jeg har forsøkt, jo vanskeligere har det vært å få noe greit utav det, og haugen med ferdigtvinna sau vokste også deretter. To nøster i samme garn og farge, og nok et par rundpinner til ble kjøpt inn. Uten mål, der meninga var å få til et sykt flott heimstrikka plagg jeg kunne være stolt av.

Buksa ble starta på, og med runde etter runde ble omsider den ene foten ferdig. Så stolt som jeg var, klarte jeg selvfølgelig ikke vente med å prøve den på guttungen. Rett på, uten forvarsel braste jeg ut at han måtte komme og se på noe! Og med hans mannfolk-gen så er jeg overbevist om at det var et lurt trekk.

Buksa ble prøvd på med en tilbakemelding om at "vi kan jo bare ha den slik mamma", for den var jo ikke sååå fin. Heldigvis snakker ungen rett fra levra og mente ikke den var stygg, men den var bare ikke så veldig fin. (Jeg velgerå tenke det i alle fall).
Jepp! Da var den godkjent, og jeg heiv meg videre over strikkepinnene og fikk den ferdig 3 minutter og en løpetur i komisk stil før årets akedag som skulle holdes i underkant av 10 minus. Det ble vel óg den siste av vinterens kaldeste kuldedager, men guttungen holdt seg varm og tørr hele dagen.
Mission accomplished! 

Etter det har jeg strikket hele to vellykkede pannebånd med mariusmønster, hvor jeg til slutt i all banninga mistet tellinga på hvor mange ganger jeg har rakket opp rangborden igjen. (Broder´n! Du må sende oppover penger til sparebøssa).
Men det beste av alt!? småspisinga er så og si borte!! 
Nå, snart to ferdigtvinna småsau fattigere på én dag har jeg fått streng beskjed av sønnen på 6år om at jeg har strikkeforbud i morgen. Det kommer jo selvsagt an på hvor lang denne natta blir...
Og bildet av det hvite rommet..? Det har blitt endret til et flott bilde av mor og sønn i to like mariusgensere til høsten.
Jeg tok meg vel ikke vann over hodet igjen? 

Jeg ble visst hekta!

Blir utrolig glad for likes og delinger ♥

 

Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits