Follow

Oppdatering

  • 25.05.2014, 23:58

Søndag, og en fin helg er over. Har fått litt mere overskudd de siste dagene, og har reflektert over om hvorvidt jeg er fornøyd med min hverdag slik den er i dag. Konklusjonen kom ikke som noe sjokk, men jeg kjenner at jeg endelig er mere klar nå for å prøve å gjøre noe med det enn jeg har vært på lenge. Når det kommer til vekt og det å ikke føle seg bra, blir psyken helt på bærtur også og det er lett å kun kjenne på følelsen at man ønsker å utrette noe. Så nå er det på tide å hente seg selv tilbake litt etter litt, og det får ta den tiden det trenger. I måneden fremover venter en spennende tid med jobbing og nye inntrykk, to uker med Andreas hvor vi får mere tid sammen enn til vanlig, og to uker alene der jeg kan fokusere totalt på å få inn rutinene mine igjen. Matplanen for neste uke er klar, og jeg er gira (nok en gang)!!
Klarte jeg å slutte med røyken på dagen, så klarer jeg jaggu dette også :)

Jeg oppdaterer ikke så ofte for tida, men legger ved noen bilder fra den siste uka :)

Røykeslutt og motgang..

  • 16.05.2014, 00:12

Det er ikke til å unngå å både se og kjenne på kroppen at vekta har økt med ti ekstra kilo i løpet av de siste 12 ukene, og fokuset på alt som skulle ha vært automatisk etter et år med greie vaner har forsvunnet helt i et rabalder av skuffelse, og en følelse av udugelighet. Jeg skulle jo blogge om hvor bra det var med røykeslutt og trening, men jeg glemmer til stadighet at ting ikke alltid blir som man ønsker.

  

Jeg hadde masse energi, var glad og følte meg fantastisk før jeg stumpa røyken. Jeg hadde høyere forbrenning, kroppen fungerte som den skulle og jeg hadde ikke problemer med å regulere inntaket av mat og godis.
Nå er alt snudd den andre veien og jeg merker at kroppen stritter i mot. Den samler vann som aldri før, jeg blir ikke uthvilt av 10 timer søvn, og når jeg har tid for meg selv, er jeg så sliten at jeg ikke orker å gjøre stort annet enn noen reps på bicepstrening. Hukommelsen er også blitt noe for seg selv og dette er absolutt ikke noe jeg liker å kjenne på. 

Samtidig har Andreas vært til utredning siden februar hvor vi nå har fått påvist at han har høyt stoffskifte. På´n igjen med sykehus m.m. og det føles ut som at jeg er tilbake til våren for 4 år siden til tider...
Det virker som at vi får bra oppfølging denne gangen iallefall, men er mange tanker og minner som er kommet tilbake igjen som ikke gjør saken så mye bedre. 
"Veggen" er på god vei, og det kjennes ut som alt raser enkelte dager.. Ønsket om å gå ned i vekt, spise sunnere og trene mere har ligget tungt på skuldrene, men jeg må bare innse at jeg ikke kan tillate meg å tenke slik lengre.. Ståa er som den er, så får bare ting ordne seg etter hvert som jeg får ting litt på avstand. Hovesaken er nå å ha nok overskudd og tålmodighet til sykehusopplegg m.m, og uansett: Før noe går opp, må noe gå ned.. Holder godt fast i den tanken :)

Over til noe positivt... :)

Rett etter jeg begynte på innlegget, så poppet det opp en gladmelding på telefonen. 

Gratulerer, du har nå vært røykfri i 3 måneder!!

Yess!! Det går fortsatt kjempebra og jeg har ikke noe ønske om å gå tilbake til røyken igjen.. Den har gitt meg både fordeler og store ulemper, men fordelene veier tyngst, noe som gjør det mye lettere å holde ut :) 

Fordeler hittil er:
Økt blodsirkulasjon 
Bedre kondisjon
Økt styrke
Slipper å tenke på at både jeg og Andreas stinker røyk 
Har bedre tid og motivasjon til Andreas
Bedre råd
Ingen stress eller panikk for å gå tom for røyk
+++

Ulemper har vært:
Økt rødming (pga. økt blodsirkulasjon)
Dårligere kosthold
Vektoppgang
Slapp
Må bli kjent med kroppen på ny
++
 

Alt i alt er dette en mestringsfølelse jeg ikke gir slipp på , og som sagt så veier fordelene mye mere enn ulempene. 

Fremover blir det å ta en dag av gangen, og målet er å komme sterkt tilbake på trening osv. om ikke så altfor lenge. Det får ta den tiden det tar, og i mellomtiden gir jeg ikke helt opp :)

Takk for at du leste
♥ Karina 

Godt å sove lenge...

  • 04.05.2014, 23:08

Dagen i dag ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt, men sjitt au.. Har muligheten til å sove lenge bare annenhver helg, så jeg sto ikke opp før kl.13 i dag. Kan ikke huske å ha sovet så lenge på lange tider, men hadde tydeligvis behov for det. Senere på dagen ble det en tur langs Nidelva på meg og Nadia. Ble en vanlig spassertur i dag med litt selfies og akrobatikk ved Leirfossen, og avsluttet med å jogge opp bakken fra fotballbanen. Merker godt forskjell på om jeg hører på musikk eller ikke opp den bakken, men vi klarte det :)
Neste uke blir ganske travel, så jeg har laget ferdig mealpreps for de fire neste dagene. Enkelt å bare sette alt inn i ovnen også lager det seg selv mens du gjør andre ting du må få unna :)
Nå skal jeg pakke treningsbagen til i morgen, før jeg lader opp til en ny arbeidsuke og ei økt med tung styrketrening.

Ut på tur, aldri sur! 
 
 

Første dag, og ny milepæl nådd

  • 04.05.2014, 00:52

Da var første dag unnagjort, med få fristelser, noe kos og treningsfri. Jadda!

Kostholdet ble godkjent i dag, men pga. en strekk jeg pådro meg i nakken i morges ble treninga bytta ut med en dupp på sofaen og en øl + middag på Søstrene Karlsen på Solsiden med noen fra jobben.

Har så og si klart å holde meg unna godis i dag, bortsett fra en mocca frappe fra Mc Donalds til lunch (som var utfallet av å ikke spise frokost før vi dro til Stjørdal) og en atkins-bar med kokkos som lørdagskos.
Ellers har jeg spist normalt, og kjøpt inn masse sunne matvarer som skal holde i noen dager fremover.
Fant også frem mixen på proteinpannekakene i kveld og toppet de med lett is, hjemmelaget sjokoladesaus og banan :) Mmm...
Bruker mixen fra X-life, der jeg halverte oppskrifta, byttet ut melk med litt vann, den nye lette vaniljeyoghurten fra yoplait, samt litt sukrin. Fantastisk godt til en søtmons :)  

Har også klart en ny milepæl uten røyken i dag.. 11 uker røykfri og jeg har spart 7392kr, og kroppen for 1540! røyk.. Helt sykt å tenke på, og en ufattelig god følelse av å ha klart meg så langt :)

The game is on!

 

Noen bilder fra dagen i dag :)


Første innlegg

  • 03.05.2014, 00:53

Hei, hei! 

Dette er da mitt første blogginnlegg, og denne bloggen skal være med gjennom tykt og tynt på min vei videre til en bedre hverdag og en ny meg.

Jeg har tidligere drevet med jojo-slanking der det har gått ut over både kropp og sinn. Jeg har vel ligget på ei grei vekt all over, men ikke der jeg har ønsket å være.
Litt over et år etter vi fikk Andreas, flyttet jeg fra Heimdal og ned til Tempe. Der fikk jeg tilgang på stien som går langs Nidelva, og dette skulle bli vendepunktet etter nesten 30kg ekstra på kroppen i underkant av to år.
I 2013 var jeg gjennom en kjapp slankekur, operasjon, en kort røykestopp og en vektøkning på ny som jeg dro i land og har klart å holde meg på målvekta siden.

Det var helt til jeg skulle bli enda sunnere...

Jeg bestemte meg i februar for å slutte å røyke, og litte tenkte jeg på at jeg havner i ei boble hver gang jeg prøver på dette.
Denne bobla er fyllt med godis, ekstra mye mat, og alt for stort inntak av kalorier og carbs. Kombinert med en liten depresjon, så kutta jeg all trening en periode også.
I kveld (lørdag) er det 11 uker siden og mye har skjedd siden da, både på godt og vondt.. Men alt i alt er jeg stolt over å ha klart å slutte nå, etter å ha hatt denne følgesvennen helt siden ungdomskolen.

Jeg har så smått klart å legge inn sunne matvaner igjen, men alt av søtt har smakt for godt til nå.. Nå er det på tide med en fortsettelse igjen, og denne gangen skal jeg klare det uten unnskyldninger.
Ja, det er lov å leve et vanlig liv, men frotsing er det slutt på. jeg begynner fra i kveld, og skal ha èn spisedag i uka der jeg kan unne meg det jeg har lyst på. Resten blir rikelig med proteiner og sunn mat og riktig trening.

Rota frem den gamle dataen etter jobb i dag, og fikk kikket på en del gamle bilder.. En del følelser dukket opp på ny fra tida som nybakt mamma, samt flere bilder på veien til der jeg var for 11 uker siden.
Fikk blod på tann, og ALDRI! skal jeg dit igjen. Jeg har allerede begynt og håper flere vil følge meg på vei1videre :)
Håper alle får ei trivelig helg :)

♥ Karina 

Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits