Follow

Vi vant!

  • 24.06.2015, 23:11

 

 

For et par dager siden ble jeg overrasket av at jeg hadde blitt kommentert i inlegget til @Kamillenorge på Instagram. 
Jeg er ikke med på alle konkurranser jeg kommer over, men deltar gjerne på de jeg føler jeg kunne hatt behov for på en måte.
Jeg kommenterte på denne, da jeg tenkte det hadde vært hyggelig med familietid med Andreas utenom det vi har til daglig, og jaggu vant vi :)
Sist jeg var på noen som helst form for forestilling var for 17år siden, og nå skal vi se Pinocchio med Riksteateret i januar. Jeg virkelig gleder meg! Ikke minst til å fortelle det til Andreas når han kommer hjem.

Helgas syssler

  • 23.06.2015, 22:29

Har ikke hatt all verdens overskudd i helga, men har vært i noe aktivitet og fått svetta litt hver dag om ikke annet.

Fredag morgen fotograferte jeg to av nabojentene, og siden Andreas og Mie er småkjærester innimellom så ble det noen bilder av de to sammen også :)
Lørdag gikk vi oss en tur til finalebanen så guttene fikk rørt seg med sparkesyklene før vi dro hjem for å se på Big Hero 6 og lørdagsgodis, og i går ble det nybakte rundstykker til frokost, handletur etterfulgt av is og frappe på Mc Donalds før vi fikk besøk av morfar, mimmi og Aud Mary på lammelår. Og tenk, jeg kan å lage mat!

Ellers har vi hatt et fantastisk fint vær her i Trondheim og det har vært deilig med sol, men må si jeg er glad det ikke har vært varmere enn det har vært :p
Ps! Varmen kan komme neste år.. hah

Håper alle fikk en fin helg :)
 


Pop!

  • 18.06.2015, 23:28

Kvelds med popcorn istedenfor annen godis ble redningen i kveld etter en hel formiddag forran dataen, og sommerfest med grilling og kaker i barnehagen.
Er lov å kose seg på slike dager så lenge det ikke blir for ofte. Jeg merker det så utrolig godt på kroppen hvis jeg skeier ut, for da samler den vann og jeg kan nå leke meg med å lage små krater på leggene. Tjohoo!

Andreas tok seg av treningen for meg i dag, hvor han spurte om han kunne få ta situps før vi skulle pusse tenner :)
Han ble gira etter at jeg tok en innføring i noe styrketrening med han og søskenbarnet for noen uker siden, hvor han har gått fra 0 til 2,5 situps på 3 forsøk.
Jeg er så stolt og han gleder seg til han klarer flere. Så vi har avtalt å ta ei lett økt med styrke sammen i helga.
Pushups er han helt rå på! Holder kroppen så og si helt strak og får til over 10 reps på tærne om han får lov. Og dét første gangen han prøver.
Er jo kjempegøy at han selv ønsker å bli bedre, så dette skal vi absolutt fortsette med fremover :)

Nå er det natta før en spennende foto-morgen med nabo´n og hennes to barn :)

Sov godt!

En dag uten regn?

  • 17.06.2015, 14:32

Fantastisk! Endelig ble det litt oppholds og grei temp her i Trondheim også, så jeg utnyttet lik så godt fridagen til å komme meg ut igjen.

Deilig temp, lite folk på stien og mye forskjellig å oppleve av dyreliv langs elva.

Det har begynt å krible i kroppen og jeg gleder meg til å kunne løpe litt igjen, for er det noe jeg virkelig savner så er det det.. Men alt til sin tid, og om få kg skal jeg prøve meg på litt løping igjen. Enn så lenge skal jeg fortsette å forbedre snittfarta for hver runde :)

Ordinary day

  • 16.06.2015, 19:27

I dag har jeg jobbet noen timer, og godt er det med det været som vi har om dagen. Jeg elsker å gå tur men ikke i all slags vær. Så i dag har det holdt med de 40. minuttene til og fra jobb og de 5 timene jeg har stått på jobb som aktivitet. Nå er det kvelds med Horton hører en Hvem på tv og smoothie med beste Andreas før natta.

Slik ble min røykeslutt. Del 1

  • 15.06.2015, 22:36

Dette er min historie om hvordan det hele startet, og hvordan jeg har klart å holde meg røykfri i 1år og 4mnd.

Jeg prøvde min første røyk i 6.klasse på barneskolen.. Jeg stjal røyk og lurte meg ut for å puffe de dårlig lga winnertippene.. Skjønte heller ikke hvorfor alle sa de hostet så mye de første gangene, for jeg hostet ikke en døyt.
Da jeg hadde fått "undervisning" i hvordan det skulle gjøres, ble det alvor. Jeg prøvde flere ganger, og uansett hvor ille det smakte, skulle jeg begynne...
For det å være "sosial" på røykehjørnet var noe jeg higet etter.

Det var jo så kult å røyke, og kanskje ville noen av de kule endelig godta meg! 

Jeg ble ferska nok en gang ved å sitte bak City´n å røyke og fikk en fin forelesning i at "først tar kvinnen røyken, for så tok røyken kvinnen", av min kjære far. 
(Hos en tenåring har denne dessverre gått igjen som et gnagsår i alle disse år. Helt til for et par år siden da jeg ga endelig beskjed om at jeg faktisk hadde lyst til å slutte igjen). Bare at det ikke var så lett som å bare slutte på dagen.

Jeg klarte dessverre ikke å slutte da jeg gikk gravid, men holdt meg helt unna fra fødselen og i over 6mnd etterpå. Da var det nok!
Jeg MÅTTE bare ha sjokolade hver dag, og spiste store mengder mat. Dette pluss svangerskapet ga meg 27kg ekstra å "rutte med", og jeg var møkk lei av å føle meg som en person jeg absolutt ikke var både fysisk og mentalt. Og så var røyken på ett trekk, en realitet igjen..

Jeg jobbet ikke så hardt med å gå ned i vekt, men med oppturer, nedturer, kjederøyking og Pepsi max klarte jeg endelig å gå ned alle kiloene, pluss at jeg hadde fått sansen for lett styrketrening. 3! hele år tok det meg, og røyken var fortsatt en "støttespiller" jeg ønsket å ha... 

Såh.. Folk rundt meg likte ikke at jeg røykte så mye, og spurte om jeg ikke kunne kutte ned på den.. (Problemet mitt er.. Når noen ber meg kutte ut noe, eller ikke gjøre noe, så gjør jeg automatisk motsatt). Og røykte enda mere... Samtidig var det vanskelig å være sosial når de fleste på fest røykte, og røyken har vært min "støttespiller" gjennom en god del i alle disse årene. Jeg hadde bestemt meg for å slutte én dag, men det ville skje kun den dagen jeg var klar for det.

Månedene gikk.. Tanken på å slutte, ble sterkere og sterkere og jeg gikk til innkjøp av en boks Mocca for å prøve å utnytte tiden på jobb bedre. 
Det gikk jo greit, og jeg begynte så smått å leke med tanken på å ikke kjøpe røyk da jeg var på butikken..
Jeg hadde tross alt vært stabil i vekta i 6mnd, så dette skulle gå så fint så!!

Jeg forsøkte og forsøkte hver gang jeg var på butikken, men panikken kom like sterkt hver gang, og ble sterkere når jeg kom til kassa. Helt til den dagen jeg jeg plutselig ikke kjente noen panikk lengre! Jeg gikk forbi automaten på vei inn i butikken, spurte meg selv gang på gang.. Skal jeg virkelig klare å stumpe røyken i dag?? Samme regla om igjen da jeg kom til kassa, og kjente at nå! var tiden virkelig inne.

Og jaggu gikk det!!

Jeg røykte 7 røyk den ettermiddagen og siden har jeg ikke smakt annet enn et par trekk noen uker etterpå :)

Hvordan tilværelsen som røykfri har vært, kan dere lese om i del 2 som kommer senere..
Takk for at du leste!


 

God morgen mandag!

  • 15.06.2015, 09:13Da er det mandag igjen, og ny uke med med mye mere aktivitet enn forrige uke. Denne uka har jeg vært utrolig sløv, men har klart å gå ned 2kg til sammen.
Jeg er svært fornøyd mtp hvor liten jobb jeg faktisk har gjort, og jeg er innstilt på at denne uka skal være enda bedre. Kanskje ikke i vektnedgang, men totalen skal være sunnere mat og mere bevegelse.

Nå blir det en rask frokost før litt plikter her hjemme og besøk av ei venninne. Kanskje jeg rekker en runde på mølla før Andreas kommer hjem også :)
Håper dere får en fin mandag og en god start på uka :)

Uken som gikk

  • 14.06.2015, 12:52

Jeg startet jo mandag med ny uke og ny motivasjon på vektnedgang og alt som hører med, og jeg må si den har gått veldig bra!, selv om aktivitetsnivået ikke har vært optimalt. Jeg har igjen å kjenne på sult, og det eneste som er forandret på er at jeg byttet ut frokosten med shake, at porsjonene er regulerte, samt at jeg har spist 4-5 måltider hver dag.

Jeg fikk også til en tur i går på 8km med nye joggesko og god demping :)

På kun få og små endringer i hverdagen har jeg foreløpig gått ned mere enn hva som er anbefalt, men alt gjenstår å se på vekta i morgen :)

Jeg vet at man ikke skal fokusere på kun vekt osv, men dette er noe jeg kommer til å gjøre med forsett de første 10kg for å holde fokuset oppe, for deretter å gå mere over til å ta kroppen som den reagerer med styrketrening og slik jeg gjorde det før røykeslutten :)

 

Nå er jeg på god vei på vei1videre igjen!! Og det beste, er at jeg har koset meg med god mat hver dag!!

 

I morgen kommer oppdatering på endelig vektnedgang og hva jeg skal prøve å få til i løpet av neste uke.

Håper alle får en fin søndag, og følg meg gjerne på Facebook for oppdateringer her på bloggen :)

Mandag og ny uke

  • 08.06.2015, 15:33

Mandag igjen, så da er det duket for ny uke og nye muligheter. Hadde for noen uker siden ei versting-uke som skulle gi meg en piff på vektreduksjon, samt at det skulle bli lettere å komme seg i bevegelse igjen. Resultatet var ikke så verst, men med flere faktorer som har satt meg litt på vent i ettertid så har det ikke gått like bra som jeg har ønsket. 
Jeg hadde virkelig lyst til å klare å blogge et innlegg hver dag, men måtte legge den tanken på hylla. Alt i alt har jeg derimot klart å redusere dørstokkmila for å komme i gang med treningen, vekta har gått litt ned og stabil, og jeg har klart flere dager enn tidligere å holde kostholdet slik jeg vil ha det.

Jeg er enda ikke i mål med hvor jeg vil være på den mentale biten, og tar på nytt ei strikt uke med fokus på riktig kosthold og trening. Dette er for å få i gang noe av den piffen jeg hadde før jeg ble røykfri, samt for å komme dit jeg var da det var lett å begrense inntak av både mat og søtsaker.

 

Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits