Follow

Hvor vanskelig skal det være?

  • 26.11.2015, 00:25

Jeg tar en dag av gangen og forsøker å være sterk og unngå fristelser. Jeg har alltid klart å komme dit jeg har ønsket, men å holde meg unna det jeg ikke har godt av akkurat nå er så utrolig mye vanskeligere denne gangen. Tidligere har jeg alltid tatt en røyk ekstra om jeg har hatt cravings, men hva i all verden skal jeg bytte det ut med nå? Sist jeg var røykfri begynte jeg igjen etter 6mnd fordi jeg var lei av å tenke på sjokolade hele dagen.

I dag er jeg bare 4kg lettere enn det jeg var da..

Forskjellen er at nå er det ikke aktuelt å begynne på igjen.

Jeg bukka under for en Troika i dag og på slutten var jeg kun få skritt unna å fikse en pose med popcorn, men det ble heller et rundstykke med hjemmelaget eggesalat. Og seriøst, med de dagene som har vært den siste uka var det godt med denne lille mestringsfølelsen. Jeg holder godt fast i den og tar den med meg inn i en ny dag i morgen. Kanskje gir den meg ny motivasjon til å mestre morgendagen anda bedre enn hva utgangspuktet først var?

Drømmer meg bort..

  • 12.11.2015, 20:34

Jeg kjenner kulda begynner å komme og i dag har jeg virkelig drømt meg bort til vinter og snø, og for min del hadde vi godt kunne hatt flere minusgrader og snø en god stund allerede. Vinteren er den beste årstida jeg vet om der jeg virkelig kjenner på hvor godt det er å være ute i frisk luft, leke i snøen, bruke en hel dag på ski, for så å komme hjem til en godt oppvarmet leilighet, varm kakao og mose seg i soffaen under et pledd og bare kjenne på hvor godt man virkelig kan ha det.
Jeg har alltid likt å pakke meg godt inn i dyna og kjenne meg trygg, og det er noe med snøen som gjør at jeg føler det på akkurat samme måte.

Helt siden jeg var liten, var mitt største ønske å få snø på bursdagen min, og selv om jeg ikke har fått ønsket mitt oppfylt på mange år så vil jeg fortsatt håpe og ønske meg snø i bursdagsgave i årene som kommer også. Og når vinteren er her, så er det jo heller ikke lenge til jul heller ♥

Hvilken er din beste årstid?


 

 

Treningsplanene i går

  • 12.11.2015, 13:01

Som jeg skrev på tirsdag, så kom "ånden" over meg og jeg la store planer om å komme meg opp i rett tid for å gi dagen en knall start med trening i går. Klokka var satt på 8:15 og ikke mange minuttene etter var jeg i treningstøyet og dro 20 minutter oppvarming på mølla før jeg fortsatte med litt styrketrening. 
Jeg tok ikke så hardt i med 10x3 på alle, men stoppet når jeg kjente det ble tungt. Jeg har tross alt gått i flere mnd uten ei ordentlig økt, og det kjennes i dag at det var helt greit.
Men så utrolig deilig å kjenne på stølheta igjen i dag da! Kroppen føles ikke tung og sliten og hodet tenker på en helt annen måte. Alt dette bare av å trene lett i en times tid.

Så om du kjenner at du har lyst å trene en dag alt kjennes tungt og fælt, så gjør det! Det skal ikke mer til enn en gåtur, noen knebøy, pushups og noen strikkøvelser før du kjenner at endorfinene gir deg en bedre følelse :)

Har du trent i dag?


 

Oppdatering

  • 10.11.2015, 22:44

Hei hei!

Her har det gått i ett den siste uka, så er bare innom for å fortelle hvordan det gikk forrige uke. Glemte helt av å ta veiinga på fredag, så da ble det gammel rutine og gikk på vekta i går mandag istedenfor. Den viste 0,4kg ned til tross for masse godis, kake og gele til kino og bursdagsfeiring i helga.

Fikk ånden over meg i kveld og hadde satt strøm i mølla og fått på meg treningsbuksa og var klar for en halvtimes gange etterfulgt av styrketrening. Det var jo selvfølgelig før telefonen ringte, og så lite rutinert som jeg er når det gjelder trening for tida så var klokka plutselig over 20. Så det var bare å droppe det. Jeg vet jeg kunne ha tatt styrketreningen fordi om, men velger å ta den i samme vaset i morgen tidlig for å få med oppvarminga. Jeg har nemmelig bestemt meg for å stå opp kl.08 for å spise frokost, trene og få en knall start på dagen for en gangs skyld! Og for å få til det har jeg lagt alt klart med strømkabel, vekter, hansker og doorgym til i morgen slik at det er bare å hoppe i det. 

Ble fysen på noe godt i sta, så dro over til bensinstasjonen for å kjøpe noe godt og endte opp med 4 miniposer Crisp´s til 10kr stykket istedenfor en stor pose potetgull.
Så nå blir det "Kjære mamma" på opptak, med en pose Crisp´s attåt før jeg finner senga.


 

Sopptur

  • 03.11.2015, 22:21

Det å få være med barna ute i skog og mark er bare magisk. Det å bare observere den gleden og iveren de viser når det er noe nytt de oppdager, eller enda bedre.. Få være med på hele opplevelsen og dele gleden er noe av det beste en forelder kan få oppleve. Det å ikke stresse, ikke ha noe tidspress, men å være tilstede og ha et mål om å kose seg, oppleve og nyte verden er så absolutt å anbefale. 

På lørdag lånte jeg Andreas for å dra på vår første sopptur! Monica og Adrian har plukket en del sopp tidligere så de visste hva de skule lete etter, og etter hvert begynte vi og finne noen kantareller også. Både jeg og Andreas ble i ekstase hver gang vi fant en, og guttungen var kjempefornøyd med å lære seg å plukke de. Da vi kom på toppen, koste vi oss med litt kakao, nyplukkede bær og kjeks før det begynte å regne og vi tok turen tilbake til bilen.

Han har alltid vært flink til å smake på mat fordi om han sier han ikke liker det, og sopp har vært en av de få tingene som står på ikke-liker lista. Men i går ble de tilbehør til middagen etter hans ønske og han skulle ha mesteparten fordi han likte det veeeeldig godt! 

Så hvorfor ikke ta seg en tur i skog og mark i helgen?  

Opp i vekt og ny veiedag

  • 02.11.2015, 21:00


 

Joda, så da var det mandag igjen, vekta viser +1kg og til tross for dårlig form forrige uke, så føler jeg at jeg har frotset i god mat og godteri hele helga.
Det passer jo aldri å begynne å endre på kostholdet når man er svak i begynnelsen og før man har kommet ordentlig i gang med rutiner osv., men nå må det tas grep. Nå er det så og si full stopp, med unntak av en dag i uka. Så på lørdag blir det kun popcorn til barne-tv på meg, for jeg har bursdag på søndag og planer om å spise kake!
For å kunne klare dette må jeg planlegge hver uke så jeg ikke havner i den samme fella og bruker ei hel uke på å spise meg opp igjen, og fra nå av blir veiedagen på fredager. Det er så lett å gå opp en kilo eller to med vann i løpet av ei helg som jeg ikke ønsker skal være en faktor som gjør at jeg blir umotivert igjen.

Sist jeg gikk ned mye i vekt var de eneste målene mine å gå ned et visst antall kilo, men jeg hadde ingen deadline og det tok sin tid. Jeg skal ikke stresse denne gangen heller men jeg skal prøve å gå ned ca.1kg pr. uke i snitt i første omgang. Så fra i dag blir mitt første mål å gå ned 7kg til julaften. Det er 7,5 uke igjen og jeg skal kunne klare det om jeg er flink til å planlegge og holde rutinene. 

Har du noen smarte tips på lur? 

 

Karina

På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

Follow

Search

Bloggdesign

hits