Follow
  • MAT
  • Enkel hjemmelaget bernaise

    • 09.06.2016, 15:09

    Jeg er ganske glad i bernaisesaus, og på lavkarbo er det ikke akkurat innafor med posesaus.
    Jeg var innom en del sider på nettet for å finne en oppskrift som jeg syntes var enkel nok, og fant til slutt denne oppskriften hos LCHF-bloggen.
    Så istedenfor å droppe sausen, så har jeg begynt å lage sausen selv. Og denne er god!
    Denne gikk rett hjem hos Andreas også, så jeg står heller og lager fra bunnen av enn å kjøpe på pose heretter.



    Denne oppskriften holder til kanskje 3-4 personer:

    Du trenger: 
    - 300g smør
    - 3 stk. eggeplommer
    - litt sitronsaft
    - litt hvitvinseddik
    - salt og pepper
    - en desj estragon

    Slik gjør du:
    Smelt smøret i en kjele og sett det til sides før du heller det klare smøret i en bolle. Hell ut bunnfallet.

    Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme mens du koker opp en kjele med litt vann.

    Ha bollen med eggeplommene over kjelen med kokvarmt vann. 
    *Pass på at bollen okke kommer i kontakt med vannet.
    Pisk kraftig i 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene, og fortsett deretter å piske mens du har i litt og litt av det klare smøret.

    Sausen skal ikke bli varmere enn 65 grader, for da vil den skille seg.
    Hvis sausen klumper seg eller blir for tykk så pisker du bare inn noen kalde vanndråper, så blir den fin og glatt igjen. 
    Smak til med sitronsaft, eddik, estragon, salt og hvitpepper.




    Lavkarbo til meg, og litt ris som tilbehør til Andreas :) 
     

  • MAT
  • Boller til Fastelavn

    • 06.02.2016, 20:25

    Seriøst! Dette er ikke de mest sunne bollene, men jeg skal med hånda på hjerte si at disse bollene er de beste jeg noen gang har både laget og smakt.
    Det er ikke ofte jeg baker boller, men når det da er fastelavn i morgen fikk jeg en fin unskyldning til å bake disse herlighetene igjen.
    Oppskriften er enkel og kjapp å gjennomføre, og deigen er lekende lett å jobbe med!

    Til ca.20 boller trenger du:

    5dl Melk
    150g Smør
    125g Melis
    1pk Tørrgjær
    750g Hvetemel
    1/2ts Kardemomme

    La smør, melk og melis koke opp før du avkjøler væsken til ca. fingervarme.
    Bland mel, kardemomme og gjær i kjøkkenmaskina, og spe med væsken.
    La det elte til deigen har blitt fast og fin.
    Del opp i ca.20 biter, rull til boller med en gang og hev de på brettet under et håndkle i en time.
    Pensle med egg før steking på 225 grader i 7-10min.






     

    Server med syltetøy, friske bær, pisket krem, og dryss gjerne litt melis på toppen, håper det smaker ♥

  • MAT
  • Har du smakt grove pestoknuter?

    • 31.01.2016, 17:13

    Jeg har lenge hatt lyst til å bake pestoknuter, og i dag var det dags til å sette av litt tid til dette.
    Disse passer utrolig godt til både supper, salat, gryteretter m.m., og holder deg mett lenge.

     

    Oppskriften holder til ca. 15stk., så om dere er mange i familien kan du bare doble oppskriften.

    ss smør
    dl H-melk eller lettmelk               
    25 g gjær
    200 g cottage cheese, original eller lett
    ts salt
    0,5l sammalt hvete, grov
    0,5l hvetemel    
    Pesto

    Revet ost og sesamfrø.
    (Anbefaler å ikke kjøpe den billigste pestoen, men heller legge i noen ekstra kroner eller lage den selv).

    Varm melk og smør til fingervarmt. Smøret trenger ikke være smeltet.
    Tilsett Cottage cheese og varm opp til fingervarmt igjen. Dette går raskt, så pass på.
    Putt gjær, melkeblanding og resten av ingrediensene i en bolle og elt til deigen blir fast og fin.
    Dekk bollen med plast og hev i 45min.

    Ta litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til samme str. som en stekeplate.
    Smør et tynt lag pesto på hele flata og brett den ne halvdelen oppå den andre og skjær deigen i strimler på ca. 2-3cm ved hjelp av et pizzahjul.
    Snurr remsene og knyt de før du legger de på en stekeplate.
    Hev i 40min. under håndkle.

    Strø revet ost og sesamfrø på toppen, og stek de midt i ovnen på 225c i 16-20min.

    Server de gjerne mens de enda er litt varme ♥













     

    #Mat #Matoppskrift #Pestoknuter #Baking

  • MAT
  • 6 års bursdag med tema

    • 27.01.2016, 16:38

    I helga ble Andreas hele 6 år, og ønsket tema denne gangen var "De Utrolige". Han har vært hekta på de siden han fikk seg Playstation3 til jul for et år siden og da jeg elsker å pusle med slikt måtte jo ønsket bli oppfyllt. Det blir bare lettere for hvert år å få kaken slik jeg ønsker, og måten jeg lager de på er ganske enkelt og det tar ikke så alt for lang tid heller når man først har gjort det et par ganger.

    Til familiefeiringen ble det kake med logo og superheltmaske, barnebursdagen på Leo´s lekeland fikk cupcakes med rød smørkrem og hele familien De Utrolige, og frukta til feiringa i barnehagen fikk "det lille ekstra" også :) 

     












    #6år #Barnebursdag #Bursdagskake #Temakake #Deutrolige #Muffins

     

     

  • MAT
  • Pizza med havrebunn

    • 21.10.2015, 19:30

    I dag ble det en sunnere hjemmelaget pizza inspirert av Hilde (Bedre meg) på oss, og en enklere pizza enn dette skal du lete lenge etter! 
    Denne ble akkurat passe med to stykker hver til meg og Andreas på 5år, så om dere er flere er det bare å doble oppskriften så mange ganger du vil.

    Ingredienser bunn:
    2dl havregryn
    1dl revet ost
    1 egg
    litt over 0,5dl vann

    Slik gjør du:
    Sett stekovnen på 225 grader og varmluft.
    Mal 1dl av havregrynet til havremel og bland alle ingrediensene i en bolle.
    Smør så røra jevnt utover bakepapiret og sett bunnen i ovnen i 10-15min. (kan være greit å sjekke den innimellom så den ikke blir brent).
    Mens bunnen steker, kan du steke og kutte det du vil ha som tilbehør på pizzaen.
    Når bunnen er ferdig stekt, tar du den ut og topper den med det du måtte ønske.

    Så enkelt at Andreas tok på seg å lage bunnen, og så godt at rubbel og bit ble spist opp.
    Vel bekomme!




    #pizza #sunnere #middag #middagforto

  • MAT
  • Hjemmelaget lasagn

    • 12.07.2015, 10:35

    Hei alle sammen!

    I går gikk jeg meg en tur på 6km, og prøvde meg på litt styrke med pushups, sit-ups og knebøy etterpå. Hadde visstnok ikke spist helt riktig tidligere på dagen, for jeg ble helt tom for energi og måtte avbryte. Da det er bare å kjøre på videre og lære på nytt hvordan kroppen reagerer nå kontra da jeg var på topp.

    Etter en godkjent hvilepause begynte jeg å lage hjemmelaget lasagn, noe jeg har hatt lyst på lenge nå. Den smkte mye bedre enn de ferdigpakkene fra butikken, så nå blir det å introdusere Andreas for denne og krysse fingrene for at han liker det.
    Med salat som tilbehør, har jeg alene middag i 4 dager av denne :)

    Tok noen bilder underveis og tenkte å dele oppskriften med dere.

    - Her kan man velge og vrake i hva man ønsker å ha oppi. Mine ingredienser ble: Alle 4 fargene i paprika, sellerirot, løk, squash, 1 boks hakkede tomater, 1ts sukker og masse piffi og paprikakrydder.

    Skjær av 1/3 på hver enkelt paprika og hakk de i ønsket størrelse.
    Kutt opp løk og sellerirot. (Selleriroten tar litt tid å få mør, så ta den gjerne i pittesmå biter om du ikke ønsker tyggemotstand).
    Stek 400g kjøttdeig og ha oppi ønsket megde krydder. 
    Surr grønnsakene lett i panna, hell i tomatene og la det putre litt under lokk.
    Bland i kjøttdeig og smak til med sukker og ev. mere krydder.

    Legg halvparten nederst i en ildfast form, legg skiver av squash i mellom og legg på resten av blandingen før du topper med ost. 
    Stekes i ca.15 minutter på 225c. I mens du lar den hvile litt, kan du legge inn i en baguette i ovnen i ca.10 minutter.

    Serveres med salat og hvitløkssmør, bon appetit :)







     

  • MAT
  • Sløvedag og dårlig motivasjon

    • 10.06.2014, 09:29

    Jeg har jo slitt en del med motivasjonen de siste mnd, og i går var heller ikke noe unntak. Kjente alt var tungt og kjipt fra jeg våknet, og soffaen og tv`n var en god venn mesteparten av dagen.

    Jeg hadde planlagt å gå en tur, men det ble bare med en sykkeltur til butikken for å kjøpe sellerirot og noe annet småtteri før middag.

    Leg fikk laget verdens beste torskemiddag etter tips fra Monica, og jammen skal denne lages mange ganger :) 

    Jeg skjærte opp søtpotet og sellerirot i strimler, som jeg snudde i litt smør, pepper og havsalt. Satte de i ovnen i ca 15min på 225 grader før jeg la torskefilèt og purreløk oppå og dekket over med folie.
    Jeg tok ikke tiden på resten, men stekte til torsken var ferdig. Kokte også brokkoli og hadde ved siden av.
    Denne middagen toppet nesten lammefilèten på Frati på lørdag, også er den ikke minst mye sunnere og billigere :) Anbefales!!

     

    Søndag ble jeg også overveldet av søtsug, så jeg lagde meg proteinpannekaker med sukrin gold, lett vaniljekesam og jordbærsyltetøy, og smoothie som mettet ganske lenge og tok vekk søtsuget jeg hadde. Et godt alternativ til godis og kjekt med proteiner etter en dag med både tur og litt styrketrening på ettermiddagen :)

     

    Planen for i dag er å ta med sykkelen på XXL for å få fikset girene. Det har vært kun et gir som har fungert siden jeg kjøpte den i oktober, og jeg har bare ikke prioritert å dra den med oppover igjen. Men nå er det sommer, og jeg gleder meg til å bruke den litt lengre enn 1km av gangen :)

    Ellers blir det nok ei beinøkt litt seinere for å trene de store musklene igjen før veie og måledag i morgen. 

    Ønsker alle en fin tirsdag :)

     

     






     

    Karina

    På vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

    Follow

    Search

    Bloggdesign

    hits