Follow
  • MAT
  • Enkel hjemmelaget bernaise

    • 09.06.2016, 15:09

    Jeg er ganske glad i bernaisesaus, og p lavkarbo er det ikke akkurat innafor med posesaus.
    Jeg var innom en del sider p nettet for finne en oppskrift som jeg syntes var enkel nok, og fant til slutt denne oppskriften hos LCHF-bloggen.
    S istedenfor droppe sausen, s har jeg begynt lage sausen selv. Og denne er god!
    Denne gikk rett hjem hos Andreas ogs, s jeg str heller og lager fra bunnen av enn kjpe p pose heretter.



    Denne oppskriften holder til kanskje 3-4 personer:

    Du trenger: 
    - 300g smr
    - 3 stk. eggeplommer
    - litt sitronsaft
    - litt hvitvinseddik
    - salt og pepper
    - en desj estragon

    Slik gjr du:
    Smelt smret i en kjele og sett det til sides fr du heller det klare smret i en bolle. Hell ut bunnfallet.

    Ha eggeplommene i en bolle som tler varme mens du koker opp en kjele med litt vann.

    Ha bollen med eggeplommene over kjelen med kokvarmt vann. 
    *Pass p at bollen okke kommer i kontakt med vannet.
    Pisk kraftig i 30 sekunder med noen vanndrper i eggeplommene, og fortsett deretter piske mens du har i litt og litt av det klare smret.

    Sausen skal ikke bli varmere enn 65 grader, for da vil den skille seg.
    Hvis sausen klumper seg eller blir for tykk s pisker du bare inn noen kalde vanndrper, s blir den fin og glatt igjen. 
    Smak til med sitronsaft, eddik, estragon, salt og hvitpepper.




    Lavkarbo til meg, og litt ris som tilbehr til Andreas :) 
     

  • MAT
  • Boller til Fastelavn

    • 06.02.2016, 20:25

    Serist! Dette er ikke de mest sunne bollene, men jeg skal med hnda p hjerte si at disse bollene er de beste jeg noen gang har bde laget og smakt.
    Det er ikke ofte jeg baker boller, men nr det da er fastelavn i morgen fikk jeg en fin unskyldning til bake disse herlighetene igjen.
    Oppskriften er enkel og kjapp gjennomfre, og deigen er lekende lett jobbe med!

    Til ca.20 boller trenger du:

    5dl Melk
    150g Smr
    125g Melis
    1pk Trrgjr
    750g Hvetemel
    1/2ts Kardemomme

    La smr, melk og melis koke opp fr du avkjler vsken til ca. fingervarme.
    Bland mel, kardemomme og gjr i kjkkenmaskina, og spe med vsken.
    La det elte til deigen har blitt fast og fin.
    Del opp i ca.20 biter, rull til boller med en gang og hev de p brettet under et hndkle i en time.
    Pensle med egg fr steking p 225 grader i 7-10min.






     

    Server med syltety, friske br, pisket krem, og dryss gjerne litt melis p toppen, hper det smaker ♥

  • MAT
  • Har du smakt grove pestoknuter?

    • 31.01.2016, 17:13

    Jeg har lenge hatt lyst til bake pestoknuter, og i dag var det dags til sette av litt tid til dette.
    Disse passer utrolig godt til bde supper, salat, gryteretter m.m., og holder deg mett lenge.

     

    Oppskriften holder til ca. 15stk., s om dere er mange i familien kan du bare doble oppskriften.

    ss smr
    dl H-melk eller lettmelk               
    25 g gjr
    200 g cottage cheese, original eller lett
    ts salt
    0,5l sammalt hvete, grov
    0,5l hvetemel    
    Pesto

    Revet ost og sesamfr.
    (Anbefaler ikke kjpe den billigste pestoen, men heller legge i noen ekstra kroner eller lage den selv).

    Varm melk og smr til fingervarmt. Smret trenger ikke vre smeltet.
    Tilsett Cottage cheese og varm opp til fingervarmt igjen. Dette gr raskt, s pass p.
    Putt gjr, melkeblanding og resten av ingrediensene i en bolle og elt til deigen blir fast og fin.
    Dekk bollen med plast og hev i 45min.

    Ta litt mel p kjkkenbenken og kjevle ut deigen til samme str. som en stekeplate.
    Smr et tynt lag pesto p hele flata og brett den ne halvdelen opp den andre og skjr deigen i strimler p ca. 2-3cm ved hjelp av et pizzahjul.
    Snurr remsene og knyt de fr du legger de p en stekeplate.
    Hev i 40min. under hndkle.

    Str revet ost og sesamfr p toppen, og stek de midt i ovnen p 225c i 16-20min.

    Server de gjerne mens de enda er litt varme ♥













     

    #Mat #Matoppskrift #Pestoknuter #Baking

  • MAT
  • 6 rs bursdag med tema

    • 27.01.2016, 16:38

    I helga ble Andreas hele 6 r, og nsket tema denne gangen var "De Utrolige". Han har vrt hekta p de siden han fikk seg Playstation3 til jul for et r siden og da jeg elsker pusle med slikt mtte jo nsket bli oppfyllt. Det blir bare lettere for hvert r f kaken slik jeg nsker, og mten jeg lager de p er ganske enkelt og det tar ikke s alt for lang tid heller nr man frst har gjort det et par ganger.

    Til familiefeiringen ble det kake med logo og superheltmaske, barnebursdagen p Leos lekeland fikk cupcakes med rd smrkrem og hele familien De Utrolige, og frukta til feiringa i barnehagen fikk "det lille ekstra" ogs :) 

     












    #6r #Barnebursdag #Bursdagskake #Temakake #Deutrolige #Muffins

     

     

  • MAT
  • Pizza med havrebunn

    • 21.10.2015, 19:30

    I dag ble det en sunnere hjemmelaget pizza inspirert av Hilde (Bedre meg) p oss, og en enklere pizza enn dette skal du lete lenge etter! 
    Denne ble akkurat passe med to stykker hver til meg og Andreas p 5r, s om dere er flere er det bare doble oppskriften s mange ganger du vil.

    Ingredienser bunn:
    2dl havregryn
    1dl revet ost
    1 egg
    litt over 0,5dl vann

    Slik gjr du:
    Sett stekovnen p 225 grader og varmluft.
    Mal 1dl av havregrynet til havremel og bland alle ingrediensene i en bolle.
    Smr s rra jevnt utover bakepapiret og sett bunnen i ovnen i 10-15min. (kan vre greit sjekke den innimellom s den ikke blir brent).
    Mens bunnen steker, kan du steke og kutte det du vil ha som tilbehr p pizzaen.
    Nr bunnen er ferdig stekt, tar du den ut og topper den med det du mtte nske.

    S enkelt at Andreas tok p seg lage bunnen, og s godt at rubbel og bit ble spist opp.
    Vel bekomme!




    #pizza #sunnere #middag #middagforto

  • MAT
  • Hjemmelaget lasagn

    • 12.07.2015, 10:35

    Hei alle sammen!

    I gr gikk jeg meg en tur p 6km, og prvde meg p litt styrke med pushups, sit-ups og kneby etterp. Hadde visstnok ikke spist helt riktig tidligere p dagen, for jeg ble helt tom for energi og mtte avbryte. Da det er bare kjre p videre og lre p nytt hvordan kroppen reagerer n kontra da jeg var p topp.

    Etter en godkjent hvilepause begynte jeg lage hjemmelaget lasagn, noe jeg har hatt lyst p lenge n. Den smkte mye bedre enn de ferdigpakkene fra butikken, s n blir det introdusere Andreas for denne og krysse fingrene for at han liker det.
    Med salat som tilbehr, har jeg alene middag i 4 dager av denne :)

    Tok noen bilder underveis og tenkte dele oppskriften med dere.

    - Her kan man velge og vrake i hva man nsker ha oppi. Mine ingredienser ble: Alle 4 fargene i paprika, sellerirot, lk, squash, 1 boks hakkede tomater, 1ts sukker og masse piffi og paprikakrydder.

    Skjr av 1/3 p hver enkelt paprika og hakk de i nsket strrelse.
    Kutt opp lk og sellerirot. (Selleriroten tar litt tid f mr, s ta den gjerne i pittesm biter om du ikke nsker tyggemotstand).
    Stek 400g kjttdeig og ha oppi nsket megde krydder. 
    Surr grnnsakene lett i panna, hell i tomatene og la det putre litt under lokk.
    Bland i kjttdeig og smak til med sukker og ev. mere krydder.

    Legg halvparten nederst i en ildfast form, legg skiver av squash i mellom og legg p resten av blandingen fr du topper med ost. 
    Stekes i ca.15 minutter p 225c. I mens du lar den hvile litt, kan du legge inn i en baguette i ovnen i ca.10 minutter.

    Serveres med salat og hvitlkssmr, bon appetit :)







     

  • MAT
  • Slvedag og drlig motivasjon

    • 10.06.2014, 09:29

    Jeg har jo slitt en del med motivasjonen de siste mnd, og i gr var heller ikke noe unntak. Kjente alt var tungt og kjipt fra jeg vknet, og soffaen og tv`n var en god venn mesteparten av dagen.

    Jeg hadde planlagt g en tur, men det ble bare med en sykkeltur til butikken for kjpe sellerirot og noe annet smtteri fr middag.

    Leg fikk laget verdens beste torskemiddag etter tips fra Monica, og jammen skal denne lages mange ganger :) 

    Jeg skjrte opp stpotet og sellerirot i strimler, som jeg snudde i litt smr, pepper og havsalt. Satte de i ovnen i ca 15min p 225 grader fr jeg la torskefilt og purrelk opp og dekket over med folie.
    Jeg tok ikke tiden p resten, men stekte til torsken var ferdig. Kokte ogs brokkoli og hadde ved siden av.
    Denne middagen toppet nesten lammefilten p Frati p lrdag, ogs er den ikke minst mye sunnere og billigere :) Anbefales!!

     

    Sndag ble jeg ogs overveldet av stsug, s jeg lagde meg proteinpannekaker med sukrin gold, lett vaniljekesam og jordbrsyltety, og smoothie som mettet ganske lenge og tok vekk stsuget jeg hadde. Et godt alternativ til godis og kjekt med proteiner etter en dag med bde tur og litt styrketrening p ettermiddagen :)

     

    Planen for i dag er ta med sykkelen p XXL for f fikset girene. Det har vrt kun et gir som har fungert siden jeg kjpte den i oktober, og jeg har bare ikke prioritert dra den med oppover igjen. Men n er det sommer, og jeg gleder meg til bruke den litt lengre enn 1km av gangen :)

    Ellers blir det nok ei beinkt litt seinere for trene de store musklene igjen fr veie og mledag i morgen. 

    nsker alle en fin tirsdag :)

     

     






     

    Karina

    P vei1videre med vektnedgang, personlig utvikling, hverdags, og flere rariteter jeg fyller tiden min med.

    Follow

    Search

    Bloggdesign

    hits